Omgevingswet

De Omgevingswet gaat over de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen: de fysieke leefomgeving. De wet geldt voor alle inwoners, organisaties en bedrijven.

Wat betekent de Omgevingswet voor u?

U krijgt met de Omgevingswet te maken als u iets wilt veranderen in uw leefomgeving. Bijvoorbeeld als u wilt (ver)bouwen of slopen, een evenement wilt organiseren of als u als ondernemer een loods wilt laten plaatsen naast uw bedrijfspand. U bent dan initiatiefnemer en moet uitzoeken of u een vergunning nodig heeft of een melding moet doen. Dat kan in het nieuwe Omgevingsloket. U kunt ook met de Omgevingswet te maken krijgen, als iemand anders iets wil veranderen in uw leefomgeving. Bijvoorbeeld als uw buren een garage willen neerzetten of als een bedrijf in de buurt het kantoor wil vergroten. U bent dan belanghebbende. De Omgevingswet biedt mogelijkheden om uw mening te geven over een verandering in uw leefomgeving.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de Omgevingswet of een idee? Bekijk de veel gestelde vragen.  en wat het Omgevingsloket verder inhoudt.
Of neem contact met ons op door te mailen naar gemeente@aaenhunze.nl of bel met 0592-267777. We denken graag met u mee.