Veiligheid

Informatie over politie, brandweer en wat u als inwoner kunt doen.

Politie

De politiezorg in de gemeente Aa en Hunze wordt uitgevoerd door het basisteam Noord-Drenthe. Taakgroep gebiedsveiligheid Aa en Hunze werkt vanuit het politiebureau in Gieten.

Wijkagenten

Aa en Hunze heeft 4 wijkagenten. Zij zijn werkzaam in de gehele gemeente, maar hebben elk een eigen aandachtsgebied. De wijkagenten zijn bereikbaar via 0900-8844. Via dit nummer kunt u een afspraak maken. 

Aangifte doen

Wilt u aangifte doen? Dat kan op afspraak of via www.politie.nl. Voor het maken van een afspraak belt u 0900-8844. Daarnaast zijn er situaties waarin een aangifte bij u thuis wordt opgenomen. Dit heeft te maken met de ernst van het feit of de persoonlijke situatie (bijvoorbeeld slechte mobiliteit). Ook hiervoor moet u een afspraak maken.

Contactgegevens politie

Postadres
Politie Noord-Nederland, Basisteam Noord-Drenthe
Postbus 107
9400 AC Assen

Bezoekadres
Politiebureau Gieten
Eexterweg 33
9461 BB Gieten

Openingstijden

Het politiebureau in Gieten is alleen op afspraak te bezoeken. Een afspraak kan gemaakt worden via 0900-8844.
Het hoofdbureau aan de Weiersstraat in Assen is de enige locatie met aanloopfunctie en baliebezetting. Dit bureau is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend en op zaterdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Kijk voor meer informatie over de contactmogelijkheden op www.politie.nl

Brandweer

Brandweer Aa en Hunze is onderdeel van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). Samen met de andere brandweerkorpsen en hulpverleningsdiensten in Drenthe werkt brandweer Aa en Hunze binnen de VRD aan uw veiligheid. Binnen de VRD is de brandweer organisatorisch ingedeeld in drie districten: Zuidwest, Zuidoost  en Noord en Midden. Aa en Hunze valt onder district Noord en Midden.

Werken bij de brandweer?

Regelmatig is de brandweer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wie bij de vrijwillige brandweer wil werken, moet aan enkele criteria voldoen. Vrijwilligers krijgen een vergoeding voor iedere oefening en uitruk. Interesse of wilt u meer informatie over het werken bij de brandweer? Neem dan contact op via brandweer@vrd.nl.

Contactgegevens

Voor het melden van een brand of een ander incident belt u altijd 112!

Brandweerdistrict Noord-Midden
Adres  Mien Ruysweg 1, 9408 KA  Assen
Telefoonnummer 0592 - 32 46 60
Emailadres brandweer@vrd.nl.
Kijkt u voor actuele contactgegevens op www.vrd.nl.

Sirene

Elke eerste maandag van de maand worden de sirenes getest. Gaat de sirene op een ander moment, dan is er iets aan de hand.
Als u de sirene hoort, dan is er iets aan de hand. Dat kan van alles zijn. Ga meteen naar binnen, sluit ramen en deuren, zet de radio of tv op RTV Drenthe en wacht verdere instructies af.

Maandelijkse test

Elke eerste maandag van de maand worden om 12.00 uur de sirenes getest.

Whatsapp-groepen

Overal in Nederland maken steeds meer burgers gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Buurtbewoners kunnen elkaar namelijk via WhatsApp attent maken op zaken die spelen in de buurt.
WhatsApp buurtpreventiebord
Wilt u voor uw buurt een WhatsApp buurtpreventiebord? Vul dan het formulier WhatsApp buurtpreventiebord aanvragen in

Burgernet

Werk samen met de gemeente en politie aan de veiligheid in uw buurt. Download de Burgernetapp.
Via de Burgernetapp ontvangt u ook regionale en landelijke AMBER Alerts als een kind in levensgevaar is.