April 2024

 • Oproep aan kunstenaars in de gemeente Aa en Hunze

  26 maart 2024

  Houdt u zich op amateur of professioneel niveau bezig met beeldende kunst, bent u woonachtig in de gemeente Aa en Hunze en vindt u het leuk om voor een jaar een aantal van uw werken uit te lenen aan de gemeente? Dan kunt u zich tot uiterlijk 10 mei a.s. aanmelden voor de kunstuitleen. De kunstuitleen wordt dit jaar gehouden op donderdag 23 mei 2024.

 • Wandelgroep in Gasselternijveen is van start!

  29 maart 2024

  Wandelgroep Gasselternijveen is woensdag 27 maart van start gegaan met twaalf enthousiastelingen. Ook was er belangstelling van RTV Drenthe, verschillende wandelaars vertelden op de radio in de rubriek 'Op Tjak' waarom zij meelopen.

 • Dr. Nassau College aangewezen als definitieve locatie onderwijs- en cultuuraccommodatie Gieten

  04 april 2024

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor een onderwijs- en cultuuraccommodatie te realiseren bij het Dr. Nassau College in Gieten. De gemeenteraad besluit definitief in de raadsvergadering van 16 mei 2024 of deze nieuwbouwplannen doorgang kunnen vinden. Als de gemeenteraad budget beschikbaar stelt voor de bouw van de onderwijs- en cultuuraccommodatie kunnen de plannen voor nieuwbouw doorgang vinden. Naar verwachting is het gebouw dan in 2026 gerealiseerd en gaat daarmee een lang gekoesterde wens van de culturele verenigingen in Gieten in vervulling.

 • Nieuwe isolatiesubsidie voor woningeigenaren met smalle beurs

  05 april 2024

  Woningeigenaren met een laag inkomen kunnen tot € 2500 euro subsidie aanvragen voor woningisolatie. Deze subsidie geldt voor alle Drentse gemeenten.

 • Bas Luinge legt wethouderstaken definitief neer

  08 april 2024

  Wethouder Bas Luinge legt per 18 april zijn wethouderstaken definitief neer. Ondanks een goed herstel na zijn herseninfarct in april 2023 is het herstel nog niet zo goed om zijn taken als wethouder weer op te pakken. Bas Luinge is zes jaar wethouder geweest in de gemeente Aa en Hunze.

 • Loopclinic voor basisschoolleerlingen in Gieten

  10 april 2024

  Leerlingen van groepen 5, 6, 7 en 8 kunnen op 12 april meedoen aan een loopclinic in Gieten. De loopclinic is ter voorbereiding op de 16de Magnesium Run van Gieten op zaterdag 11 mei. Een groot onderdeel van de Magnesium Run is de Aquatand jeugdloop voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8 met afstanden variërend tussen de 500 meter voor groep 1 tot 2050 meter groep 7 en 8.

 • Uit de Raad 4 april 2024

  10 april 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 4 april 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Gemeente Aa en Hunze lanceert evenementenkalender

  11 april 2024

  Evenementen gemakkelijk en snel met elkaar afstemmen. De wens van de culturele sector in Aa en Hunze. Wethouder Kiena ten Brink lanceerde 10 april de evenementenwebsite van de gemeente Aa en Hunze. ‘Deze website sluit aan op de vraag vanuit de culturele sector, waarbij een goede samenwerking tussen de verschillende cultuur-, sport- en overige organisaties op nummer één staat’.

 • Uitnodiging Inloopbijeenkomst Nij begun

  15 april 2024

  Een jaar na Nij Begun: hoe staat het met de plannen voor Groningen en Drenthe?

  De provincie Groningen, de gemeenten in Noord-Drenthe en Groningen en de waterschappen nodigen uvan harte uit.

 • Fietsgroep Annen van start

  15 april 2024

  Op woensdag 10 april ging er in Annen een nieuw opgezette fietsgroep van start. Onder begeleiding van twee begeleiders van “Doortrappen” werd er een route van zo’n 25 kilometer gefietst. Onderweg en voorafgaand werden er tips en adviezen gegeven over het veilig fietsen in een groep. Wethouder Ivo Berghuis fietste ook gezellige mee. Na afloop werd er gezamenlijk geluncht in het dorpshuis in Annen.

 • Trainer gezocht voor Dynamic Tennis

  15 april 2024

  Wij zoeken een trainer voor 6 kinderen in Gasteren. Deze Dynamic Tennis groep traint op een baan in het dorpshuis.

 • Opfriscursus zwemslagen voor kinderen/jeugd reeds in bezit zwemdiploma

  15 april 2024

    Met onze opfriscursus zorgen we ervoor dat de zwemveiligheid van uw kind weer optimaal is. Tijdens de cursus herhalen we de zwemslagen. Ook passen we enkele praktijksituaties van het EasySwim Diploma toe. 

    

 • Wil uw kind ook leren snorkelen?

  15 april 2024

  Snorkelen als een pro! De onderwaterwereld bekijken met een snorkel, zwemmen aan het wateroppervlak en hier en daar een duik maken om een schelp op te rapen. De snorkellessen worden afgesloten met het Snorkel Diploma!

 • Uit de Raad 11 april 2024

  15 april 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 11 april 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Inloopbijeenkomst Nij Begun

  16 april 2024

  Datum: zaterdag, 20 april 2024 van 10.30 tot 13.30 uur.
  Locatie: Provinciehuis Groningen, Atrium (ingang Martinikerkhof)

 • Vergadering Adviesraad Sociaal Domein

  18 april 2024

  Op maandag 29 april om 19.00 uur houdt de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Aa en Hunze een openbare vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis te Gieten.

 • Gemeente Aa en Hunze lanceert evenementenkalender

  18 april 2024

  Evenementen gemakkelijk en snel met elkaar afstemmen. De wens van de culturele sector in Aa en Hunze. Wethouder Kiena ten Brink lanceerde 10 april de evenementenwebsite van de gemeente Aa en Hunze. ‘Deze website sluit aan op de vraag vanuit de culturele sector, waarbij een goede samenwerking tussen de verschillende cultuur-, sport- en overige organisaties op nummer één staat’.

 • Uit de Raad 18 april 2024

  19 april 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 18 april 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Jongerenstudio's Gasselternijveen

  19 april 2024

  Creatieve jongeren tussen de 12 en 18 jaar opgelet! In de jongerenstudio’s staan coaches voor je klaar die zelf muzikant, graffiti artiest, beeldend kunstenaar of filmer zijn. Ze laten toffe voorbeelden zien en helpen om aan eigen ideeën te werken.

 • Geld beschikbaar voor sport en bewegen

  19 april 2024

  Heeft u een idee, plan of activiteit op het gebied van sport en/of bewegen en heeft u hiervoor financiële ondersteuning nodig? Dan kunt u in aanmerking komen voor het Sport- en Beweegakkoord.

 • Nationale Herdenking zaterdag 4 mei 2024

  19 april 2024

  Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

 • Europees Parlement Verkiezingen 2024

  19 april 2024

  Op 6 juni 2024 kunt u naar de stembus om te stemmen voor het Europees Parlement. Om te kunnen stemmen moet u een stempas hebben. Uiterlijk donderdag 23 mei ontvangt u uw stempas

 • Groninger gaskraan dicht; ook Noord-Drentse gemeenten hangen de vlag uit

  19 april 2024

  De wet die de gaswinning in het Groningenveld definitief stopt, werd vandaag symbolisch getekend door staatssecretaris Hans Vijlbrief. Dat gebeurde op een weiland in Kolham, de plek waar 65 jaar geleden voor het eerst gas werd gevonden. Met de ondertekening gaat ook in Noord-Drenthe de vlag uit.

 • Koninklijke onderscheiding voor Greet Homan-Bultena

  26 april 2024

  Tijdens de Lintjesregen van 2024 heeft Greet Homan-Bultena een koninklijke onderscheiding gekregen. Mevrouw Homan-Bultena werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg haar onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger in Grolloo en omstreken.

 • Nationale Herdenking zaterdag 4 mei 2024

  03 mei 2024