Koninklijke onderscheiding voor Greet Homan-Bultena

Tijdens de Lintjesregen van 2024 heeft Greet Homan-Bultena een koninklijke onderscheiding gekregen. Mevrouw Homan-Bultena werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg haar onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger in Grolloo en omstreken.

Uitvaartvereniging Grolloo en omstreken

Mevrouw Homan-Bultena stond in de jaren ’80 aan de wieg van de Peuterspeelzaal Prugelstee. In de jaren ‘90 was ze bestuurslid van de Plattelandsvrouwen afdeling Grolloo-Schoonloo en bestuurslid van de oudercommissie van de openbare basisschool in Grolloo. Later werd ze jarenlang collectant voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Met name haar werk - als penningmeester en secretaris - voor de uitvaartvereniging Grolloo e.o. viel op. Mevrouw Homan-Bultena was sinds 2003 actief voor de uitvaartvereniging. Vorig jaar nam ze na 20 jaar afscheid.

“Onuitwisbare stempel”

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra spelde de versierselen op en roemde haar inzet voor de uitvaartvereniging: “U ging letterlijk een stapje verder, onder andere door de hele administratie digitaal te maken en een website op te zetten. Veel mensen in deze regio hebben hun dierbare een prettig afscheid kunnen geven. Dat kwam mede door uw oprechte houding en interesse in de families. Al met al heeft u een onuitwisbare stempel gedrukt op de vereniging en het dorp Grolloo.”

homan lintje