Bas Luinge legt wethouderstaken definitief neer

Wethouder Bas Luinge legt per 18 april zijn wethouderstaken definitief neer. Ondanks een goed herstel na zijn herseninfarct in april 2023 is het herstel nog niet zo goed om zijn taken als wethouder weer op te pakken. Bas Luinge is zes jaar wethouder geweest in de gemeente Aa en Hunze.

“Het is ontzettend vervelend wat mij is overkomen. Helaas heb ik moeten besluiten om mijn wethouderschap niet voort te zetten. Door mijn taken als wethouder neer te leggen kan ik mij volledig richten op mijn gezondheid en mijn gezin. In het afgelopen jaar hebben mijn familie en ik veel steun en medeleven mogen ontvangen. Dat heeft ons goed gedaan. Bedankt!” aldus Bas Luinge.

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra: “Wij verliezen in Bas Luinge een betrokken en kundig bestuurder. Bas is iemand die in zijn werk de verbinding zoekt met anderen; De samenleving, gemeenteraad en het college. Wij gaan op het gemeentehuis zijn warme persoonlijkheid missen en wensen hem een fijne en gezonde toekomst met zijn gezin.” 

Bas Luinge had een gevarieerde portefeuille. Zo hield hij zich bezig met onder andere economische zaken, het grondbeleid, recreatie, onderwijs, afval, sport en volksgezondheid. Zijn wethouderstaken werden sinds april 2023 waargenomen door Nynke Houwing en Richard Heling. Naar verwachting besluit de gemeenteraad op 18 april om Richard Heling te benoemen als nieuwe wethouder. 

Er komt nog een moment om afscheid van Bas Luinge te nemen en hem de hand te schudden. Hierover later meer.

portretfotoBas (1)