Mei 2024

 • Afvalcontainers binnenkort gechipt

  13 mei 2024

  Binnenkort worden alle afvalcontainers in de gemeente Aa en Hunze gechipt. Wij willen de bijna 35.000 containers in Aa en Hunze professioneler beheren. Dit doen we door ze te chippen en de chips vast te leggen in een container management systeem. De gemeenteraad heeft dit in september 2022 besloten. De informatie uit de chips wordt gebruikt om de ophaalroutes te verbeteren, maar ook om illegaal en verkeerd gebruik van containers tegen te gaan.

 • Update Pilot Tiny Houses Gasselternijveen

  29 april 2024

  Geïnteresseerde groepen konden zich als toekomstig Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) inschrijven voor de pilot tiny houses, dit was mogelijk tussen 15 maart 2024 en 15 april 2024. Aanvullend hierop organiseerden wij een inloop informatieavond op 2 april 2024. Hier konden geïnteresseerden informatie krijgen over het kavelpaspoort, het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en over de vergunningprocedure.

 • Koninklijke onderscheiding aanvragen?

  02 mei 2024

  “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot ...”

 • Bezoek gemeente Aa en Hunze op Startfest

  02 mei 2024

  Wil jij weten welke baankansen er bij gemeente Aa en Hunze liggen óf wil je ons beter leren kennen? Bezoek dan onze stand dinsdag 14 mei op Startfest op het TT-circuit in Assen. Startfest is het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland

 • Gemeenteraad in beeld

  02 mei 2024

  Wat doet de gemeenteraad? Hoe kom ik met raadsleden in contact? Hoe komen besluiten tot stand? Wat zijn moties en amendementen eigenlijk? Op deze en andere vragen wordt antwoord gegeven in de maandelijkse rubriek ‘Gemeenteraad in beeld’. In deze rubriek zullen we veelgestelde vragen over de gemeenteraad beantwoorden. Heeft u zelf vragen over de gemeenteraad, dan kunt u deze vragen opsturen naar de griffie via e-mail griffie@aaenhunze.nl. Wellicht dat we uw vraag in een toekomstige editie kunnen beantwoorden. Deze maand verkennen de werkgroepen. Wat zijn werkgroepen en wat voor soort onderwerpen behandelen zij?

 • Samen met u werken wij aan veilige gemeente Aa en Hunze

  13 mei 2024

  Wat is ondermijning en mensenhandel? Hoe is het te herkennen en hoe kunt u samen met ons zorgen dat onze gemeente veilig is en blijft? Tijdens de veiligheidsweek richten wij ons dit jaar op deze thema’s. Graag laten wij u voorbeelden zien van ondermijning en mensenhandel.

 • Theater Aan De Lijn

  15 mei 2024

  Voorstelling: Waar ga je heen?

 • Beginnende wandelaars gezocht!

  15 mei 2024

  Wilt u met een groep gezellig wandelen in de omgeving van Gasselternijveen? Loop dan mee! Iedere woensdag om 9:30 vertrekt er vanaf MFC SPIL in Gasselternijveen een wandelgroep voor beginners.

 • Gemeente Aa en Hunze koopt de Biester; ook komende tijd opvanglocatie

  16 mei 2024

  De gemeente Aa en Hunze heeft opvanglocatie de Biester gekocht. Tot nu toe huurde de gemeente het pand van Woonconcept. Hiermee is de opvang ook de komende tijd verzekerd.

 • Uit de Raad 16 mei 2024

  17 mei 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 16 mei 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Start Nationale Diabetes Challenge in Gieten en Annen

  17 mei 2024

  De Nationale Diabetes Challenge is onlangs van start gegaan in Gieten en Annen. De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation dat zich richt op het bevorderen van een actieve en gezonde(re) leefstijl bij mensen met diabetes of andere gezondheidsproblemen. Het doel is om gedurende een periode van twintig weken wekelijks samen te wandelen en zo de conditie te verbeteren en sociale contacten te versterken.

 • Onderhoudswerkzaamheden aan rotondes N378 ter hoogte van Gasselternijveen/Gasselternijveenschemond en N34 afslag Gasselte

  28 mei 2024

  De provincie Drenthe voert onderhoudswerkzaamheden uit aan twee rotondes bij de afritten van de N34 bij Gasselte en de rotonde in de N378, die aansluit op de N379 richting Drouwenermond. Het wegdek krijgt een nieuwe laag asfalt. De werkzaamheden beginnen op maandag 3 juni om 6.00 uur en duren tot vrijdag 7 juni 20.00 uur. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.