Gemeente Aa en Hunze koopt de Biester; ook komende tijd opvanglocatie

De gemeente Aa en Hunze heeft opvanglocatie de Biester gekocht. Tot nu toe huurde de gemeente het pand van Woonconcept. Hiermee is de opvang ook de komende tijd verzekerd.

Opvang geborgd

De gemeente had het recht van eerste koop en maakt daar nu dus gebruik van. Burgemeester Hiemstra is daar blij mee: "De locatie heeft zich bewezen als een goede opvangplek. Met de koop is de opvang de komende tijd geborgd en kunnen we de opvang voorzetten met ons eigen personeel." 

Aanpassingen aan het gebouw

De aankoop heeft nog een ander groot voordeel volgens de burgemeester: “Nu kunnen we aanpassingen doorvoeren die eerder niet mogelijk waren. Zo installeren we op korte termijn kookvoorzieningen waardoor bewoners zelf kunnen koken.” Ook zullen enkele ongebruikte ruimtes omgebouwd worden tot slaapkamers, waardoor er ongeveer tien extra bedden beschikbaar zijn. De gemeente verwacht een gemiddelde bezetting van 80 personen. Hiemstra: “Met de aankoop van de Biester blijven we invulling geven aan onze verantwoordelijkheid in de opvangcrisis.” De kosten worden gedekt uit de Rijksbijdrage.