Aa en Hunze schoon: dat doen we samen!

Landelijke Opschoondag zaterdag 23 maart 2024

Bij het voorjaar hoort traditiegetrouw de voorjaarsschoonmaak. Niet alleen in huis, maar ook buiten. Daarom organiseert NederlandSchoon op zaterdag 23 maart 2024 de Landelijke Opschoondag. In Aa en Hunze noemen we dat de hemmeldag.
Doet u ook mee? Elk initiatief is welkom! De gemeente Aa en Hunze doet mee door grijpers, hesjes en handschoenen beschikbaar te stellen. Bovendien kunnen groepen een bijdrage in de cateringkosten krijgen.

Aanmelden

Kunt u ondersteuning van de gemeente gebruiken? Meld uw school, vereniging of groep dan aan bij de gemeente. Dat kan via hemmeldagen@aaenhunze.nl.
 
Naast het opschonen van het zwerfafval zijn er initiatieven geweest om ook de verschillende bebordingen een opschoonbeurt te geven. Ook deze initiatieven kunnen rekenen op gemeentelijke ondersteuning. 

NederlandSchoon

Kunt u nog helpende handen gebruiken, meld dan uw opschoonactie aan op www.supportervanschoon.nl.

Een andere datum?

U kunt van de gemeente dezelfde ondersteuning krijgen als uw opschoonactie/hemmeldag op een andere datum is: bijvoorbeeld gecombineerd met activiteiten in het kader van NLDoet op 15 en 16 maart of de World Cleanup Day op 20 september.