VIP: Als elke vrijwilliger een ster kreeg werd het nooit meer donker!

'Ja, Geweldig!'

Diverse dorpen

Binnen Impuls is een enthousiaste groep vrijwilligers actief die statushouders begeleiden en wegwijs maken in onze gemeente en samenleving. Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hierbij kunnen helpen. De werkzaamheden zijn divers zoals onder andere: begeleiden in het bijwonen van themabijeenkomsten, wegwijs maken in de gemeente en in eigen dorp, helpen met praktische zaken zoals bv inrichten van een woning, samen activiteiten organiseren, oefenen van de Nederlandse taal.  Ben jij geïnteresseerd in andere culturen en wil jij het verschil maken voor deze nieuwkomers? Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Petra Dol. In een kennismakingsgesprek wordt gekeken waar je interesse/ kennis ligt. Petra Dol is bereikbaar op 06 20076082 (di tot en met do).

Eext, Annen, Rolde en de kleine dorpen hier om heen

Als vrijwilliger van ANWB automaatje vervoer je met je eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, fysiotherapeut, huisarts, familie, kaartclub of de kapper. Het aantal vervoersvragen loopt op zodat we grote behoefte hebben aan chauffeurs. Ben jij die vriendelijke, hulpvaardige chauffeur die inwoners uit eigen dorp/ Aa en Hunze wil vervoeren? Neem dan contact op met het VIP of reageer via de VIP! website 

Nooitgedacht

De Trans ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking om te leven zoals zij dat willen. Bij de Trans zijn ze altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bijvoorbeeld om een uurtje met een cliënt te gaan zwemmen, wandelen, een spelletje te doen of samen muziek maken. Jouw tijd en aandacht is ontzettend waardevol en draagt bij aan het gewone léven van onze bewoners! In een kennismakingsgesprek wordt bekeken waar jouw interesse en talent ligt en wat jij zou kunnen gaan doen. 

Gieten

Wij zoeken een enthousiast redactielid voor ons verenigingsblad ‘Ons Erfdeel’.
Samen met de andere redactieleden maak je het kwartaalblad. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het zelf opzoeken van interessante zaken voor het blad en daar een artikel over schrijven, het controleren op goed dialect (in bepaalde gevallen) en het redigeren van aangeleverde stukken. Je moet kunnen werken met een computer.
De werkzaamheden zijn vanuit huis te doen en de eerste tijd zul je samen met iemand meedraaien.

Annen

Altijd al willen meewerken aan een radioprogramma of zelf uw eigen programma willen maken? Bij Radio Annen kun je ontdekken wat je leuk vind en je talent verder ontwikkelen. Er zijn diverse werkzaamheden te doen waar je bij kunt helpen zoals techniek, redacteur en bestuur. 

Deze en andere vacatures kunt u vinden op www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl 

Vrijwilligers Informatie Punt
Openingstijden di, wo 09.00 – 12.00 uur 
Brink 10, Gieten 
Tel: 0592-245917