Huiseigenaren in de gemeente Aa en Hunze kunnen gebruikmaken van de ‘Gratis subsidie voor een energiezuinig huis’

Als huiseigenaar kunt u nu profiteren van een subsidie om uw woning energiezuiniger te maken. Met deze subsidie kunt u een bijdrage tot €4.000,- ontvangen voor het verbeteren van uw huis door isolatie, HR++ beglazing of de installatie van zonnepanelen.

De subsidie is speciaal bedoeld voor huiseigenaren met een lager inkomen en is beschikbaar voor inwoners van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen en Hardenberg. U kunt de subsidie aanvragen via www.regiodealzodrenthe.nl of bellen met het Drents Energieloket: 085 - 792 01 58.

Wanneer komt u in aanmerking? 

•    Uw huis staat in één van de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen of Hardenberg.
•    U bent eigenaar van de woning en woont er ook zelf in.
•    Uw (of jullie) verzamelinkomen is niet hoger dan €52.671,- per jaar (voor 2024, voor 2025 kan dit een ander bedrag zijn). 
•    De subsidie van maximaal € 4.000,- is bedoeld voor energiebesparende werkzaamheden. 
•    U kunt de subsidie aanvragen voor of na uitvoering van de werkzaamheden. U laat hierbij een offerte of een factuur zien. De factuur mag maximaal 6 maanden oud zijn. 
•    U kunt misschien ook nog andere subsidies aanvragen. Onze energieadviseurs kunnen u kosteloos de weg wijzen naar meer mogelijkheden.

Gratis advies en ondersteuning

Weet u niet waar u moet beginnen? Of heeft u nog vragen? Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe biedt gratis en onafhankelijk advies door deskundige energieadviseurs. De energieadviseur kijkt of u in aanmerking komt voor de subsidie en adviseert wat er zoal mogelijk is in uw huis. Daarnaast kan de energieadviseur helpen bij de subsidieaanvraag en de weg wijzen naar andere regelingen. Deze hulp is gratis en onafhankelijk. 

Over Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

De Gratis subsidie voor een energiezuinig huis is een initiatief van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijke samenwerking tussen gemeenten, provincie Drenthe, provincie Overijssel en de Rijksoverheid. Doel van de Regio Deal is de brede welvaart in de regio te versterken. 

Meer informatie 

Bezoek de website www.regiodealzodrenthe.nl of neem contact op met het Drents Energieloket via 085 - 792 01 58.