Samen Doen Team

Als gemeente werken we samen met verschillende partners om onze inwoners te helpen met geldzorgen én het voorkomen daarvan. Wil jij weten bij wie je terecht kan met jouw hulpvraag? Wij helpen je graag op weg.

Wist je dat ongeveer één op de vijf mensen stress heeft door geldzorgen? Veel mensen vinden het niet fijn om bezig te zijn met geldzaken. We stellen het uit en proberen er niet over na te denken. Soms leidt dit tot financiële problemen. Dit kan grote gevolgen hebben voor jou, jouw leven en het werk. 

Het SamenDoenTeam (SDT) van de gemeente Aa en Hunze werkt samen met Stichting Attenta, Impuls Welzijn, Werkplein Drentsche Aa (WPDA) en de Gemeentelijke Kredietbank (GKB). Samen helpen ze mensen met betalingsachterstanden bij hun vaste lasten door mee te denken in oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van afspraken over betalingsregelingen bij de huurkosten, zorgkosten en energiekosten. Ook kan het SDT helpen om jouw administratie weer op orde te brengen. Inwoners kunnen ook bij het SDT terecht wanneer zij geldzorgen hebben. Samen kijken we naar een passende oplossing voor jouw vraag. 

Naast het SDT zijn er nog veel meer organisaties die zich met geldzorgen bezighouden. Denk aan Jeugdfonds Sport en Cultuur, Leergeld en de Voedselbank. Samen zijn zij verenigt in het armoedepact. 

Iedereen wil je helpen en zal je altijd naar de juiste plek doorsturen als een andere organisatie je beter kan helpen. Blijf dus niet met je vragen rondlopen, het SDT kan je nu al in contact brengen!

Nog belangrijk om te weten: Klop je aan bij het Samen Doen Team dan hou je zelf de regie in handen. Tijdens een adviesgesprek kijken we naar wat jij nodig hebt en wat jou zou kunnen helpen. Het SDT is er voor jou!