Moeite met het betalen van de gemeentelijke belastingen?

Misschien komt u in aanmerking voor kwijtschelding

De aanslag gemeentelijke belastingen zijn weer verstuurd. Heeft u moeite om deze te betalen? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding. Vanaf 1 januari is de norm voor hoeveel spaargeld u mag hebben verhoogd, waardoor u misschien (meer) kans maakt op kwijtschelding.

Wanneer kom ik in aanmerking voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen?

Wanneer u een inkomen op of rond bijstandsniveau heeft en weinig of geen vermogen kunt u in aanmerking komen. De checklist is te vinden op www.noordelijkbelastingkantoor.nl/kwijtschelding.  Op www.noordelijkbelastingkantoor.nl/kwijtschelding vindt u alle voorwaarden. Wanneer u kwijtschelding aanvraagt en hij wordt toegekend hoeft u geen of minder belasting te betalen. De gemeente Aa en Hunze wordt nog niet genoemd op de website van het Noorderlijk Belastingkantoor bij extra vermogensverruiming. Deze regeling geldt wel voor Aa en Hunze.

Hoe vraag je kwijtschelding aan?

Kwijtschelding kunt u aanvragen op www.noordelijkbelastingkantoor.nl/kwijtschelding. 
Heeft u de aanslag al betaald? Dan kunt u binnen 3 maanden de kwijtschelding aanvragen. Als u nog niet betaald heeft, dan geldt er geen termijn en kunt u de kwijtschelding op elk moment aanvragen.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van kwijtschelding?

Het adviesloket van Impuls Welzijn kan u hiermee helpen. Het adviesloket is iedere maandag van 15.00 tot 17.00 uur geopend. Het maken van een afspraak kan telefonisch via (0592) 24 59 24 of per mail adviesloket@impulsaaenhunze.nl. 

Meer geldzorgen? 

Het Samen Doen Team van de gemeente helpt u graag op weg. Neem gerust contact met ze op via telefoonnummer (0592) 26 34 68. Samen met u kijken ze wat u nodig heeft en wat u kan helpen.