Kunst en cultuur

Bibliotheek

Bibliotheek Aa en Hunze heeft vestigingen in Annen, Gasselternijveen, Gieten en Rolde. Inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen, en digitale vaardigheden kunnen in de bibliotheek Gieten terecht bij het Taalhuis. Bekijk voor meer informatie bibliothekendrenthe.nl.

Cultuureducatie

Het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur houdt zich bezig met cultuureducatie. Alle basisschoolkinderen maken via het Cultuurmenu kennis met cultuur. Muziekschool de Hondsrug, Klankrijk Drenthe en de 4 muziekverenigingen (Drenthina Annen, Harmonie Gasselte, Togido Eext, Crescendo Grolloo) verzorgen het muziekonderwijs in de gemeente.

Cultuurcoach

De cultuurcoach Aa en Hunze helpt scholen en culturele groepen. 
De cultuurcoach:

  • organiseert kunstlessen, zoals Kunstkids en de Activiteitenladder in de naschoolse opvang;
  • organiseert cultuurprojecten op scholen;
  • begeleidt leerkrachten van basisscholen bij het organiseren van culturele activiteiten;
  • ondersteunt culturele verenigingen.

Heeft u een vraag aan de cultuurcoach? Neem dan contact op met Akke Feenstra: a.feenstra@methetico.nl of 06 31 95 49 82.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe helpt kinderen van ouders met weinig geld om aan cultuur en sport te kunnen doen. 

Bijdragen

  • De bijdrage van het Jeugdcultuurfonds Drenthe bedraagt maximaal € 450, - per jaar.
  • Het geld kan onder andere worden gebruikt voor cursussen, tekenbenodigdheden of het huren van een instrument
  • Het geld gaat rechtstreeks naar de culturele instelling.  
  • Er kan een aanvraag ingediend voor meerdere kinderen uit één gezin
  • De aanvraag kan elk jaar opnieuw worden gedaan wanneer de financiële situatie van de ouders en/of verzorgers niet noodzakelijk maakt.

Aanvragen

Meer informatie en aanvragen vindt u op de pagina Kindpakket. 

Exposities gemeentehuis

In de centrale hal van het gemeentehuis kunnen kunstenaars en verenigingen exposeren. De expositie moet te maken hebben met de gemeente Aa en Hunze. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat u in de gemeente woonachtig bent (geweest) of omdat het onderwerp te maken heeft met de gemeente. Voor vragen kunt u contact opnemen via 0592-267777

Culturele evenementen

In de gemeente zijn veel culturele evenementen. U kunt op de evenementenkalender zien voor welke evenementen een vergunning aan is gevraagd. Ook kunt u op drenthe.nl een actueel overzicht zien van alle activiteiten in de provincie Drenthe.