Trouwambtenaar Toltsje Scheringa-Benedictus

Meer informatie over trouwambtenaar Toltsje Scheringa-Benedictus

Trouwambtenaar Toltsje Scheringa-Benedictus

Werkzaam

Gepensioneerd en druk met vrijwilligerswerk. Ik was onderwijzeres in het basisonderwijs en heb bij het Drenthe College Nederlandse les gegeven . Nu ben ik met veel plezier soms voorleesoma op de school van mijn kleindochter. Ik ben raadslid geweest in de vroegere gemeente Gasselte en later in Aa en Hunze. Toen ik daarmee stopte werd ik tot mijn verrassing benoemd tot ereburger van de gemeente Aa en Hunze. Daar ben ik trots op.

Persoonlijk

Met veel plezier zit ik in verschillende besturen zoals de Historische Vereniging Gasselte en Music in the Woods; een stichting die klassieke muziekconcerten organiseert. Daarnaast geef ik taallessen aan anderstaligen. Verder ga ik geregeld naar een museum. Logeer-oma zijn van mijn kleinkinderen vind ik helemaal geweldig.

De dag

Mensen mogen trouwen is een fantastisch gebeuren. Het gesprek vooraf is de basis voor mijn toespraak, want het is jullie dag, dus ook jullie speech. Ik vind het belangrijk dat het een feestelijke dag is. Daar kan de door jullie gekozen muziek of gedicht ook aan bijdragen.

Trouwen op een plek buiten het gemeentehuis is speciaal. Het heeft iets extra’s, want jullie hebben iets met die locatie en daar hoort vaak een mooi verhaal bij. Maar een sobere, formele plechtigheid op het gemeentehuis heeft ook zijn charme.

Vaak zijn er kinderen aanwezig bij het feest. Ik vind het heel leuk als ze iets doen: de ringen aangeven, muziek maken of een gedichtje voordragen. Zij vinden het spannend en vergeten het nooit weer.

Het halen van het boterbriefje is een moment van en voor het bruidspaar. Jullie staan die dag centraal en daar werk ik graag aan mee.

Contact

Neem contact met mij op via TScheringa@aaenhunze.nl.