Toeristenbelasting Tynaarlo

Aangifteformulier toeristenbelasting Tynaarlo

Ook als u zelf tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente staan ingeschreven betaalt u toeristenbelasting. Toeristenbelasting mag worden doorberekend aan de personen die overnachten.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het betalen van toeristenbelasting zijn onder andere:

  • uw gasten betalen voor de overnachting
  • uw gasten staan niet in de Basisregistratie personen (BRP) van deze gemeente ingeschreven.

Waarom toeristenbelasting

Een gemeente ontvangt van het Rijk een bedrag per inwoner. Als er veel toeristen verblijven in een gemeente, maakt deze meer kosten. Bijvoorbeeld om straten en stranden schoon te maken en wegen te onderhouden. Die extra kosten kan de gemeente bijvoorbeeld betalen van de extra inkomsten uit de toeristenbelasting.

Kosten

Het tarief per persoon per overnachting bedraagt € 1,50 (2023)

Voor campings- (toeristisch kamperen) en groepsaccommodaties bedraagt het tarief van € 1,15 per person per overnachting.

Aangifte toeristenbelasting

De gemeente verzoekt ieder jaar het aantal overnachtingen van niet-inwoners van de gemeente in het voorafgaande jaar door te geven. De gemeente berekent vervolgens hoe veel toeristenbelasting u over dat jaar moet betalen. Overnachtingsplaats beginnen? Meld het bij de gemeente

Om het aantal overnachtingen bij te houden kan gebruikt worden gemaakt van een nachtverblijfregister. Hieronder kunt u het nachtverblijfregister downloaden. U hoeft dit document niet mee te sturen met uw aangifte.

Download nachtverblijfregister.