Taxatieverslag opvragen Tynaarlo

In een taxatieverslag staat onder andere:

  • de WOZ-waarde van uw woning of bedrijf
  • de kadastrale gegevens
  • informatie die belangrijk is voor de waarde zoals: soort woning of bedrijf, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van de kavel en het object
  • informatie over vergelijkbare panden. Bij woningen staan relevante verkoopprijzen en WOZ-waarden van vergelijkbare woningen vermeld. Bij andere gebouwen (bedrijven, kantoren, winkels etc.) staan de huurwaarde en de kapitalisatiefactor of herbouwwaarde en correctiefactoren.

De gebruiksoppervlakten (GBO) van woningen kan afwijken van de GBO vermeld op het WOZ-waardeloket. Wilt u weten met welke GBO is gerekend voor de WOZ-waarde? Kijk dan op uw taxatieverslag die te vinden is op MijnOverheid

Taxatieverslag inzien

U kunt het taxatieverslag inzien op MijnOverheid, bij persoonlijke gegevens / kopje Wonen / WOZ-gegevens. U kunt het taxatieverslag ook opvragen via het contactformulier op de website. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (088) 1230900.

WOZ-waarden openbaar

Op www.wozwaardeloket.nl kunt u de WOZ-waarde van woningen in Tynaarlo opvragen. Andere gegevens die de gemeente gebruikt voor taxaties, zoals wie de eigenaar is of wat de verkoopprijs is, zijn niet te raadplegen. Ook worden taxatieverslagen niet openbaar. Voorlopig gaat het alleen om de WOZ-waarde van woningen en bijvoorbeeld niet van bedrijfspanden.

Aanslag digitaal ontvangen?

Degene die de WOZ-beschikking en aanslag toegestuurd krijgt kan deze ook in de berichtenbox van MijnOverheid ontvangen.
Wilt u voortaan uw WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen digitaal ontvangen? Dat kan, de gemeente is aangesloten op MijnOverheid. Log in met uw DigiD op MijnOverheid. Bij instellingen / Organisaties berichtenbox, geeft u aan dat u de post van de gemeente digitaal wilt ontvangen. Vanaf volgend jaar ontvangt u de aanslag dan alleen digitaal via de berichtenbox.