Bezwaar tegen gemeentelijke belastingen Aa en Hunze

Bent u het niet eens met een belastingaanslag van de gemeente? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken.

Bezwaarschrift gemeentelijkte belastingen Aa en Hunze

 

Via de gemeente bezwaar indienen is altijd gratis. Makkelijk en eenvoudig. 

U maakt bezwaar door een bezwaarschrift in te dienen. Dat doet u via het formulier bezwaar gemeentelijke belastingen. Ook kunt u eerst telefonisch contact met de gemeente opnemen om de vastgestelde waarde door te nemen. Via het contactformulier op de website kan een terugbelverzoek aangemaakt worden of u kunt telefonisch contact opnemen met 088-1230900. Als u er telefonisch niet uitkomt met de taxateur dan wordt uw melding alsnog als officieel bezwaar ingeboekt. U hoeft dan geen formulier in te vullen. Een bezwaar indienen doet u binnen 6 weken na de dagtekening van het aanslagbiljet. De gemeente moet voor het einde van het jaar uitspraak doen.

No cure No Pay bureau – Niet echt gratis

U mag altijd een No Cure No Pay bedrijf inschakelen als u dit zelf wilt. Het is wel belangrijk om te weten dat de gemeente een vergoeding moet betalen aan deze bedrijven wanneer het bezwaar gegrond is verklaard. Deze kosten kunnen oplopen tot bijna 780 euro per toegekend bezwaar. De kosten die de gemeente hiervoor maakt worden weer doorberekend in de onroerende zaakbelastingen. Deze rekening betaalt u dus uiteindelijk zelf.

U mag altijd een No Cure No Pay bedrijf inschakelen als u dit zelf wilt. Het is wel belangrijk om te weten dat de gemeente een vergoeding moet betalen aan deze bedrijven wanneer het bezwaar gegrond is verklaard. Deze kosten kunnen oplopen tot bijna 780 euro per toegekend bezwaar. De kosten die de gemeente hiervoor maakt worden weer doorberekend in de onroerende zaakbelastingen. Deze rekening betaald u dus uiteindelijk zelf.
   

Ook belasting betalen bij bezwaar maken

Gaat u bezwaar maken? Dan betekent dit niet dat u de belasting nog niet hoeft te betalen. Ook als u het niet eens bent met de aanslag en bezwaar heeft gemaakt, moet u de belasting betalen. Als blijkt dat uw bezwaar gegrond is, dan krijgt u het geld (of een deel ervan) terug.

Hoogte belastingtarieven

Tegen de hoogte van de belastingtarieven kunt u geen bezwaar maken. De gemeenteraad stelt deze tarieven vast.

In beroep bij de rechtbank

Als u het niet eens bent met de uitspraak op uw bezwaar, dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank. Hoe u in beroep kunt gaan, leest u in de uitspraak op uw bezwaarschrift.

Bezwaarschrift indienen

U maakt bezwaar door een bezwaarschrift in te dienen. Dat doet u via het formulier bezwaar gemeentelijke belastingen.

Kosten

Het indienen van een bezwaarschrift tegen de gemeentelijke belastingen is gratis.

Als u in beroep gaat bij de rechtbank moet u griffiekosten betalen. Deze kosten krijgt u terug als de rechter u in het gelijk stelt.