Vrijwilligers maken het verschil!

Meer weten over deze of andere zinvolle en leuke vacatures? Kijk op www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl, meldt je aan en maak het verschil. Je kunt via de website ook reageren op deze vacatures.

Vrijwilligers Informatie Punt
Openingstijden di, wo 09.00 – 12.00 uur
Brink 10 in Gieten
Tel: 0592-245917

Rolde, Balloo, Nijlande en Nooitgedacht

Omzien Naar Elkaar (ONE) Rolde en omgeving is op zoek naar vrijwilligers voor het telefoonteam. Het doel van ONE is dat mensen zo aangenaam en zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Als daarbij hulp nodig is kan een beroep worden gedaan op vrijwilligers van ONE. Het is niet de bedoeling professionele zorg te verlenen. Vrijwilligers kunnen wel hulp of ondersteuning bieden bij vervoer/begeleiding bij bezoek aan arts of bibliotheek, boodschapje doen, een klusjes in en rond het huis, een kopje koffie drinken of een spelletje doen. Het telefoonteam probeert de vraag te koppelen aan een passende vrijwilliger. 

Diverse dorpen

Ben jij geïnteresseerd in andere culturen en wil jij het verschil maken voor deze nieuwkomers? Zou jij statushouders willen begeleiden en wegwijs maken in onze gemeente en samenleving? De werkzaamheden zijn divers zoals onder andere: wegwijs maken in de gemeente en in eigen dorp, helpen met praktische zaken zoals bv inrichten van een woning, samen activiteiten organiseren, oefenen van de Nederlandse taal. Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met het VIP of reageer via de VIP website

Gemeente breed

Vrijwilligers van de klussendienst helpen inwoners bij het doen van kleine klussen in en om het huis zoals bijvoorbeeld dakgoten schoonmaken, het ophangen van spiegel of schilderijtje, het ophangen van een lamp, snoeren vastzetten/ verleggen of het in elkaar zetten/ verplaatsen van een kast. Op deze manier kunnen mensen vaak langer zelfstandig en prettiger thuis blijven wonen. Ben jij handig en vind je het fijn om mensen te helpen? Dan is de klussendienst misschien wel wat voor jou. Meer weten? Bel het VIP of kijk op de website

Schipborg

Tap jij de lekkerste biertjes? Help je de natuur graag een handje door te zorgen voor een schoon festivalterrein of zorg je er graag voor dat het publiek zich welkom voelt? Dan is vrijwilligerswerk bij FestiValderAa wellicht iets voor jou! FestiValderAa wordt elk jaar mogelijk gemaakt door een fantastisch en hardwerkend vrijwilligersteam. Het festival is van 5 t/m 7 juli 2024. Lijkt het je leuk om ons team te versterken? Meld je dan via het VIP aan voor deze vacature. 

Annen

't Holthuys is een woonzorgcentrum voor ouderen waar ook dagbesteding aanwezig is. Op deze dagbesteding komen bewoners van 't Holthuys, die net dat extra stukje begeleiding nodig hebben over de dag. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op of loop eens binnen! U bent welkom!
Gieten, Rolde, Eext, Annen Als Automaatje vrijwilliger vervoer je met je eigen auto minder mobiele inwoners naar hun bestemming, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, fysiotherapeut, de dokter of de tandarts maar ook om familie/vrienden, de kaartclub of de kapper te bezoeken. Ben jij die vriendelijke, hulpvaardige chauffeur die inwoners uit eigen dorp/ gemeente Aa en Hunze) wil vervoeren? Bel dan 0592 245924 of reageer dan via de VIP! website op deze vacature.