Vernieuwde website gemeente Aa en Hunze live

Gemeente Aa en Hunze heeft vanaf 10 januari een vernieuwde website. De website wordt woensdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis officieel onthuld door burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

Webvriendelijk

De nieuwe website is zeer gebruiksvriendelijk. Zo wordt er meer gebruik gemaakt van iconen en beelden. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijker om te navigeren door de website. De teksten zijn webvriendelijk en zoveel mogelijk op B1-niveau geschreven. Hierdoor zijn ze makkelijk te lezen en gemakkelijker te scannen op relevante informatie voor de gebruiker. Daarnaast is de lettergrootte aangepast wat ten goede komt van de leesbaarheid.

Mobiel

Dankzij de flexibele bouwblokken is de website gemakkelijk aan te passen aan de actualiteit. Deze blokken helpen ook de gebruiker die onze website bezoekt met een mobiele telefoon. Zo kunnen bezoekers gemakkelijk en snel gebruikmaken van onze online diensten.

Waarom een nieuwe website?

De gemeente Aa en Hunze maakte al vele jaren gebruik van dezelfde website. Om met de tijd mee te gaan en te kunnen voldoen aan de wensen van de gebruiker, was het tijd voor een update. Met deze update wil de gemeente ook haar online dienstverlening verbeteren.