Tijdelijk Noodfonds Energie open voor aanvragen

Heeft u een hoge energierekening en moeite om deze te betalen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijdrage van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Op www.noodfondsenergie.nl kunt u checken of u in aanmerking komt en gelijk een aanvraag doen.

Het Noodfonds Energie in het kort
•    Het Noodfonds betaalt een deel van uw energierekening.
•    U krijgt steun als uw inkomen onder het grensbedrag is en uw energiekosten hoog.
•    U krijgt vanaf het moment dat uw aanvraag is goedgekeurd 6 maanden steun.
•    Het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit.

Wanneer komt u in aanmerking?

U komt in aanmerking voor een bijdrage vanuit het Noodfonds Energie als u als alleenstaande een maandelijks bruto-inkomen tot 3.200 euro heeft. Voor samenwonenden ligt de grens op 4.480 euro. De energiekosten van uw energieleverancier zijn hoger dan 8 tot 10 procent van uw inkomen.

Wat heeft u hiervoor nodig?

Voor het aanvragen van een bijdrage heeft u een DigiD, mailadres en mobiel telefoonnummer nodig. Daarbij is de naam en het klantnummer van de energieleverancier nodig en het bedrag dat u de afgelopen maand betaalde aan de energieleverancier. 

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag?

Het Adviesloket van Impuls Welzijn kan u hiermee helpen (maandagmiddag, woensdagochtend en donderdagochtend). Het aanvragen duurt ongeveer 45 minuten. Het maken van een afspraak kan telefonisch via (0592) 24 59 24 of per mail adviesloket@impulsaaenhunze.nl (graag even melden dat het om een aanvraag voor het Noodfonds gaat).

Maakt u zich zorgen over geld? 

Neem gerust contact op met het Samen Doen Team van Aa en Hunze. Zij kijken graag met u mee naar wat u nodig heeft. U bereikt het Samen Doen Team via telefoonnummer (0592) 26 34 68.