Nieuwe truck voor de Voedselbank

De Voedselbank heeft een nieuwe truck met koelaanhanger aangeschaft om koelverse producten te vervoeren. Op vrijdag 26 januari werd de truck officieel in gebruik genomen en kregen de aanwezigen een demonstratie van de mogelijkheden die deze nieuwe truck te bieden heeft.

Met de nieuwe truck kan de Voedselbank beter reageren op het aanbod van koelverse producten en kunnen zij deze producten op een verantwoorde wijze vervoeren. De mensen die voedselpakketten afnemen kunnen zij dan voorzien van verse groentes en dergelijke. 

De aanschaf van deze nieuwe truck met koelaanhanger is mogelijk gemaakt door een aantal donaties van kerken in Zuidlaren, het Gebiedsfonds Oostermoer en de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo. 

Wekelijks stelt de Voedselbank kosteloos voedselpakketten beschikbaar aan klanten die voor korte of langere tijd financieel niet rond kunnen komen. U komt in aanmerking voor een voedselpakket als het inkomen dat u overhoudt na aftrek van vaste lasten onder het ‘normbedrag’ komt. Dit checkt u makkelijk op www.voedelbankhvd.nl. 

Voedselbank