De Spiekeriek komt naar Ekehaar

De Spiekeriek gaat weer op reis!

De werkgroep Spiekeriek en de gemeenteraad hebben, na een succesvolle eerste inzet in 2022, besloten om de Spiekeriek opnieuw op reis te laten gaan! Deze keer in de vorm van een tweetal zogenaamde try-outs. De Spiekeriek staat in de eerste helft van 2024 op twee plekken in de gemeente, één keer op het zand en één op het veen. Nadat de Spiekeriek weer weggehaald is vindt er aansluitend een inwonersavond plaats. Op deze manier kan de gemeenteraad de opbrengsten direct met de inwoners bespreken. 

Op het zand

De Spiekeriek doet eerst het zand aan. De iek wordt in Ekehaar tegenover Café Popken op de hoek van de Hoofstraat en de Hemmenweg geplaatst. Hij staat hier van 19 tot en met 26 januari. In deze week kunnen inwoners naar hartenlust hun berichten aan de boom spijkeren. Dit betekent overigens niet dat alleen inwoners van Ekehaar hun bericht aan de boom mogen spijkeren. Het staat alle inwoners van Aa en Hunze vrij om dit te doen. Mocht de afstand te groot zijn? Wees gerust, de Spiekeriek komt ook nog naar het veen.

Ekehaar

Aankondigingsbord

Passanten hebben het misschien al gezien, in Ekehaar staat inmiddels een aankondigingsbord voor de Spiekeriek. Dit bord dient als een vooraankondiging voor de te verschijnen Spiekeriek. De werkgroep Spiekeriek hoopt dat inwoners op deze manier al vroegtijdig aan het denken worden gezet over de boodschap die ze willen delen met de gemeenteraad. 

Inwonersavond 

Op 7 februari is er een inwonersavond in café de Amer in Amen. Hier worden de berichten die aan de Spiekeriek gespijkerd zijn besproken met de aanwezigen. Alle inwoners zijn van harte welkom om aan te schuiven.