Nieuws

 • 15 en 16 maart is het weer NL Doet!

  29 februari 2024

  De grootste vrijwilligersactie van Nederland

 • Gemeenteraad in beeld

  29 februari 2024

  Wat doet de gemeenteraad? Hoe kom ik met raadsleden in contact? Hoe komen besluiten tot stand? Wat zijn moties en amendementen eigenlijk? Op deze en andere vragen wordt antwoord gegeven in de maandelijkse rubriek ‘Gemeenteraad in beeld’. In deze rubriek zullen we veelgestelde vragen over de gemeenteraad beantwoorden. Heeft u zelf vragen over de gemeenteraad, dan kunt u deze vragen opsturen naar de griffie via e-mail griffie@aaenhunze.nl. Wellicht dat we uw vraag in een toekomstige editie kunnen beantwoorden. Deze maand verkennen we de vergadercyclus van de gemeenteraad. Hoe vaak vergadert de gemeenteraad? Wat voor soort vergaderingen heeft de gemeenteraad en wat is het verschil tussen deze vergaderingen?

 • Agenda voor de openbare vergadering van de onafhankelijke welstandscommissie van de gemeente Aa en Hunze op dinsdag 5 maart 2024.

  29 februari 2024

  De vergadering vindt in het gemeentehuis plaats.

 • De Spiekeriek komt naar Spijkerboor

  19 februari 2024

  De werkgroep Spiekeriek en de gemeenteraad hebben, na een succesvolle eerste inzet in 2022, besloten om de Spiekeriek opnieuw op reis te laten gaan! Deze keer in de vorm van een tweetal zogenaamde try-outs. De Spiekeriek stond in januari op het zand in Ekehaar en staat in maart in Spijkerboor.

 • Rioolverstopping: wat te doen

  19 februari 2024

  Een verstopt huisriool is een vervelende situatie. Belangrijke vragen zijn dan: Waar zit de verstopping en wie lost het probleem op?

 • Brengt u uw blikje weg?

  19 februari 2024

  Sinds april vorig jaar zit er ook statiegeld op blikjes! Dat weten we inmiddels allemaal. Net als bij flessen, kunt u deze blikjes eenvoudig inleveren voor recycling. Om de blikjes goed te kunnen verwerken, is het belangrijk dat ze niet gedeukt zijn.

 • Uit de Raad 15 februari 2024

  16 februari 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 15 februari 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Huiseigenaren in de gemeente Aa en Hunze kunnen gebruikmaken van de ‘Gratis subsidie voor een energiezuinig huis’

  19 februari 2024

  Als huiseigenaar kunt u nu profiteren van een subsidie om uw woning energiezuiniger te maken. Met deze subsidie kunt u een bijdrage tot €4.000,- ontvangen voor het verbeteren van uw huis door isolatie, HR++ beglazing of de installatie van zonnepanelen.

 • Compostdagen 2024

  15 februari 2024

  Op vrijdagmiddag 22 maart en zaterdagmorgen 23 maart kunt u gratis compost ophalen op het Afvalbrengstation.

 • Vergadering Adviesraad Sociaal Domein

  14 februari 2024

  Op maandag 26 februari om 19.00 uur houdt de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Aa en Hunze een openbare vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis te Gieten.