Omgevingswet 2024

 • Animatie Omgevingsloket

  In deze animatie krijgt u uitleg over het nieuwe Omgevingsloket. Dit nieuwe loket ondersteunt de uitvoering van de Omgevingswet. Het nieuwe Omgevingsloket vervangt een aantal bestaande loketten. Vanaf 1 januari 2024 kunt u een aanvraag doen in het nieuwe Omgevingsloket.

 • Animatie Vergunningcheck

  In deze animatie krijgt u uitleg over de Vergunningcheck en het indienen van een aanvraag in het Omgevingsloket. Het Omgevingsloket wordt stap voor stap toegelicht. De eerste 6 minuten gaan over de Vergunningcheck. Vanaf minuut 6:10 gaat het over het indienen van een aanvraag.

 • Animatie Maatregelen op maat

  In dit instructiefilmpje wordt aandacht besteed aan het onderdeel Maatregelen op maat. In de functie Maatregelen op maat wordt uitgelegd waarin een bedrijf de te nemen maatregelen om aan de wettelijke vereisten te voldoen kan oproepen en downloaden.

 • Animatie Regels op de kaart

  In dit instructiefilmpje wordt aandacht besteed aan het onderdeel Maatregelen op maat. Dit is het vijfde filmpje van de vijfdelige serie. In de functie Maatregelen op maat wordt uitgelegd waarin een bedrijf de te nemen maatregelen om aan de wettelijke vereisten te voldoen kan oproepen en downloaden.

 • Animatie Aanvragen

  In deze animatie krijgt u uitleg over het indienen van een aanvraag in het Omgevingsloket.