Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Het afvalbrengstation is open op de reguliere tijden. De Gratis Compostdag gaat niet door. 
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Subsidieregeling Internationaal Ondernemen Drenthe

De provincie heeft een subsidieregeling opengesteld voor het (laten) vertalen van je website naar bijvoorbeeld het Duits.

De subsidieregeling Internationaal Ondernemen Drenthe is bedoeld voor MKB-ondernemers binnen de provincie Drenthe. Om de exportactiviteiten in de provincie Drenthe te stimuleren, biedt de subsidieregeling MKB-ondernemers financiële ondersteuning bij het realiseren van internationale marktverkennings- en marktontwikkelingsactiviteiten. Voor meer informatie of het aanvragen van deze subsidie bekijk website van de Provincie.

Duitse markt

Duitsers vinden Nederland een goed bereikbare, gastvrije, vriendelijke en ontspannen bestemming die veel te bieden heeft op korte afstand van elkaar. Ze komen graag in Nederland om uit te rusten, plezier te hebben met elkaar en om de omgeving te ontdekken.

Op 20 maart 2018 was er een ondernemersbijeenkomst over de Duitse markt. Deze vond plaats in Hotel Restaurant Bieze in Borger. Hierin werden de ondernemers meegenomen in de wereld van onze oosterburen. Tijdens de bijeenkomst waren er meerdere gastsprekers, die ieder vanuit hun vakgebied een presentatie gaven.

De presentaties kunt u hieronder (nogmaals) inzien.

Hulp bij vertalen

Wilt u zich ook (extra) richten op de Duitse Markt en zoekt u iemand die kan helpen met het vertalen van uw website, menukaart of promotiematerialen? Kijkt u eens op de lijst van vertalers, opgesteld door Marketing Drenthe.