Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Bed & Breakfast-accommodaties

Een bed & breakfast is een kleinschalige overnachtingsaccommodatie gevestigd in een woonhuis of bijhuis. Een overnachting in een B&B is kleinschalig en uniek. Luxe of eenvoudig, modern of authentiek, kasteel of boerderij een B&B zorgt gegarandeerd voor een bijzondere overnachting.

In de beleidsnotitie met betrekking tot Bed & Breakfast-accommodaties is opgenomen dat het mogelijk is om een Bed and breakfast accommodatie in Aa en Hunze te starten.

In april 2015 heeft de gemeenteraad de beleidsnotitie met betrekking tot B&B-accommodaties vastgesteld. Hierin is opgenomen dat het mogelijk is om een Bed and breakfast accommodatie in Aa en Hunze te starten. Dit kan in een hoofdgebouw maar ook in een bijgebouw als er sprake is van een woon- of agrarische bestemming. Het maximale aantal toegestane kamers bedraagt 2 met een maximaal aantal bedden van 4.

Vastgestelde notitie Bed&Breakfast-accommodaties in Aa en Hunze (pdf, 886 kB)