Ruimte voor ontwikkeling

Er zijn mogelijkheden voor ondersteuning voor ondernemers. Hier vindt u subsidiemogelijkheden, mogelijkheden voor adviestrajecten en andere ondersteuningsmogelijkheden.

 • Recreatie Expert Team

  19 juni 2018

  Ondernemers de ruimte bieden om te ondernemen en te ondersteunen bij het aantrekkelijk maken en houden van hun recreatieve of toeristische product voor de bezoekers van Drenthe. Dit vraagt wel om ideeën, investeringen en kennis. Hierbij kunnen ondernemers gebruik maken van subsidieregelingen en opleidingsmogelijkheden, maar ook van het Recreatie Expert Team.

 • Subsidieregeling Internationaal Ondernemen Drenthe

  30 juli 2019

  De provincie heeft een subsidieregeling opengesteld voor het (laten) vertalen van je website naar bijvoorbeeld het Duits.

 • Subsidiëring iconische projecten

  30 mei 2018

  In 2018 stelt de provincie Drenthe de subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe open en kunnen recreatieondernemers subsidie aanvragen voor vernieuwende en onderscheidende projecten binnen de toeristische sector. Heeft u als ondernemer nou ook een onderscheidend, uniek en/of iconisch project? Meld uw project dan snel aan bij de subsidie vrijetijdseconomie Drenthe!

 • Ondersteuning bij evenementen

  05 juni 2018

  Het Kenniscentrum Events kan u ondersteunen met diverse vraagstukken bij culturele en sportieve evenementen. Hierbij kunt u denken aan subsidieaanvragen, marketing, communicatie, promotie, sponsoring, ontwerp van side-events gericht op maatschappelijke spin-off, etc.

 • Kwaliteitsimpuls fietsen

  19 oktober 2018

  Heeft u ideeën om de fietsbeleving en fietsinnovatie in Drenthe te vergroten en versterken? Samen met de provincie kunnen we kijken hoe Drenthe een optimaal aantrekkelijke, dynamische en gastvrije fietsprovincie kan worden. Ook voor de kwaliteitsimpuls fietsen kan subsidie aangevraagd worden.