Gratis energiescans voor ondernemers

Vrijdag 3 november organiseerden de provincie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze een ondernemersontbijt in de Magnuskerk in Anloo.

Wethouder Co Lambert opende de bijeenkomst en is trots om te zien dat al veel ondernemers aan de slag zijn met energiebesparing en verduurzaming. Ook Tjisse Stelptra, gedeputeerde van de provincie, heeft goede ervaring met de gratis energiescan en is ervan overtuigd dat we hiermee nog een stap kunnen maken richting een energie neutrale provincie.

Gratis energiescans

Sinds 1 november is de provincie gestart met een nieuwe ronde gratis energiescans voor ondernemers. De energiescan biedt volledig zicht op het energiegebruik en waar de besparingsmogelijkheden liggen. De scans worden uitgevoerd door Klimaatroute. De adviseurs van klimaatroute begeleiden ondernemers een jaar lang bij hun verduurzamingsvraagstukken.

Energielening

Aansluitend op het advies biedt de gemeente, in samenwerking met de Drentse Energie Organisatie een energielening tegen een rente van 1 procent. De lening is volgens Aa en Hunze bedoeld om de drempel voor de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepompinstallatie of een energiezuinig ledverlichtingssysteem te verlagen. Ondernemers kunnen 75 procent van het te investeren bedrag lenen met een minimum van 5.000 euro en een maximum van 25.000 euro.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de gratis scan of over de energielening Aa en Hunze? Kijk op: