Drentse Week van de Veilige Sport

Uitnodiging voor alle Drentse sportclubs/trainers/coaches,

Van 18-21 maart 2024 organiseert het platform Sportclub Drenthe in samenwerking met NOC*NSF, provincie Drenthe, de twaalf Drentse gemeenten en STK Drenthe de Drentse Week van de Veilige Sport.

Sportplezier begint bij een sociale en veilige omgeving waarin je jezelf kan zijn. Een goede trainer/coach, stimulerende ouders en leuke team- of trainingsgenoten maken het verschil. Maar helaas blijkt 72% van de sporters in hun jeugd wel eens te maken hebben gehad met pesten, geweld of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het kan ook in uw vereniging gebeuren, daarom gaan we samen werk maken van een veilige en positieve sportomgeving voor iedere Drent!

Er zijn 4 inspiratieavonden waarmee u als bestuurslid, jeugdcoördinator of trainer/coach kan worden geholpen om onveilige situaties te voorkomen en adequaat te handelen mochten ze toch voorkomen. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden die er zijn om de pedagogische en didactische kwaliteit van trainer/coaches nog verder te verbeteren om zo het sportplezier nog verder te verhogen. Alle inspiratieavonden bevatten dezelfde onderwerpen dus u hoeft er maar één bij te wonen.

De vier inspiratieavonden vinden plaats verspreid over Drenthe:

Maandag 18 maart 19:00 - 21:00u, Het Wolderhuus, Zuidwolde
Dinsdag 19 maart 19:00 - 21:00u, MFA De Spil, Tynaarlo
Woensdag 20 maart 19:00 - 21:00u, EAC De Sperwers, Emmen
Donderdag 21 maart 19:00 - 21:00u, Het Valkenhof, Beilen

Aanmelden voor inspiratie avond kan op www.sportclubdrenthe.nl/ Voor verdere vragen kunt u terecht bij Team Sport (teamsport@aaenhunze.nl).