Raadslid Henk Santes ontvangt Erepenning bij afscheid

Henk Santes (PvdA) heeft uit handen van burgemeester Anno Wietze Hiemstra de gemeentelijke Erepenning ontvangen. Santes nam donderdagavond afscheid als raadslid. Hij was 16 jaar raadslid en 2 jaar wethouder in de gemeente.

Santes heeft in zijn politieke carrière veel dossiers voorbij zien komen. Namens de PvdA zette hij zich in voor een cultuurpodium in Gieten, het ontsluitingsvraagstuk van de Hanebijtershoek en het fietspadproject Spijkerboor-Eexterveen. In 2015 nam hij het initiatief tot oprichting van ouderenzorgorganisatie Omzien Naar Elkaar in Rolde. Santes heeft zich als raadslid jaren verzet tegen de komst van windmolens. In zijn politieke loopbaan kon Santes leunen op brede steun vanuit de samenleving.

Passende waardering
‘Deze Erepenning is een passende waardering voor de heer Santes zijn jarenlange buitengewone en langdurige inzet in de lokale politiek. Ik heb Henk leren kennen als goed voorbereid raadslid. Iemand die nauw in contact staat met onze inwoners en altijd streeft naar de beste oplossingen. En dat werd gezien. De laatste gemeenteraadsverkiezingen werd hij opnieuw met voorkeursstemmen gekozen’,  aldus burgemeester Hiemstra. 

Erepenning

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze kan een erepenning uitreiken aan personen of instellingen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor Aa en Hunze. Zij hebben bijzondere verdiensten op bijvoorbeeld politiek, sport of cultureel gebied met een sterke relatie tot de gemeente Aa en Hunze. Het is de zesde keer dat de gemeente Aa en Hunze de erepenning uitreikt. Deze vijf gingen Henk Santes voor:

2023: Stichting Wielerpromotie Oostermoer
2018: Harry Dijkstra
2015: Fred Snoep
2011: Harry Muskee (overleden)
2010: Toltsje Scheringa - Benedictus (overleden)

erepenning henk santes