Maak kennis met de Vereniging Drentse Voedselbossen

De kracht van voedselbossen

Een voedselbos is een diverse mix van bomen en planten die op verschillende niveaus samen groeien. Van imposante walnotenbomen tot bescheiden kruidenplanten, en zelfs de ondergrond draagt bij met voedzame gewassen zoals pastinaak. Na aanleg door initiatiefnemers, kan de natuur haar gang gaan.

Een voedselbos levert allerlei eetbare en bruikbare producten op, zoals noten, vruchten, bessen, paddenstoelen, eetbare meerjarige groenten, kruiden, medicinale planten, knollen en wortels. Bovendien draagt een voedselbos bij aan een gezonde bodem, meer biodiversiteit en een groenere leefomgeving.

Drents Voedselbos Loket

Het Drents Voedselbos Loket is het centrale aanspreekpunt voor iedereen in Drenthe die geïnteresseerd is in voedselbossen. Het loket biedt uitgebreide informatie over voedselbossen. Het Drents Voedselbos Loket staat klaar om u te helpen bij al uw vragen en plannen rondom voedselbossen in Drenthe.

Een centraal punt voor alle vragen over voedselbossen in Drenthe

Inwoners kunnen gebruik maken van het informatiepunt en zich aanmelden voor cursussen en workshops. Bewonersinitiatieven kunnen ondersteuning krijgen bij de opstart van een buurtcollectief en leden van de vereniging ontmoeten en inspireren elkaar. Voor informatie en aanmelding kunt u terecht via de website van de Vereniging Drentse Voedselbossen  of door rechtstreeks te bellen met Femmeke Huigens: 06-48958275.