Kaderscholing Sport en Beweegleider Senioren in Drenthe

Bevorderen van Gezond Ouder Worden

De gemeenten, provincie Drenthe, Buurtsportcoach Academy Noord en SportDrenthe zetten zich actief in om een gezonde leefstijl voor senioren te stimuleren. Bewegen is hierbij een cruciaal onderdeel. Het heeft een positieve invloed op de gezondheid, op de zelfredzaamheid en stimuleert sociaal contact. De vraag naar gediplomeerd sportkader voor deze snelgroeiende doelgroep neemt toe en biedt veel kansen voor (potentiële) lesgevers. Daarom houden de organisaties een kaderscholing Sport en Beweegleider Senioren.

Het doel van de scholing is om de kennis over psychische en fysieke aspecten van het ouder worden te vergroten. Daarnaast leren deelnemers welke oefenstof geschikt en uitdagend is voor senioren en hoe zij deze het beste kunnen aanbieden.

Voor Wie?

Iedereen met belangstelling en affiniteit voor het lesgeven aan senioren is welkom om te reageren. Een lesgeefbevoegdheid (bijvoorbeeld PABO, ALO, CIOS, fitnesstrainers, verenigingsleiders, zwemtrainers) is vereist. De scholing is ook geschikt voor buurtsportcoaches.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 9 juli om 19.30 uur is er online voorlichtingsbijeenkomst. In de twee weken daarna is het mogelijk om in te schrijven voor de opleiding. Bent u niet in de gelegenheid om deze bijeenkomst bij te wonen maar heeft u wel interesse? Mail of bel naar Esther Witte via 06-23375525 of ewitte@sportdrenthe.nl.