Even voorstellen... cluster Gehandicapten/Langdurig zieken

Cluster Gehandicapten/Langdurig zieken stelt zich hieronder voor.

Als lid van de cluster Gehandicapten en Langdurig zieken vertegenwoordigen we: gehandicapten, chronisch zieken, gebruikers GGZ (volwassen) en verslavingszorg. We adviseren over de aandachtsgebieden die deze groep aangaat. We zien graag uw vragen, opmerkingen en ervaringen tegemoet. Mogelijk kunnen we uw punt meenemen, u adviseren of zo nodig doorverwijzen.

De vertegenwoordigers zijn:

  • Dhr. Koen Groen
  • Dhr. Jan Meursing
  • Dhr. Jur Wester

Tips van de cluster

Informatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Voor informatie verwijzen we u graag naar www.iederin.nl of www.persaldohulpgids.nl. Deze websites kunnen mogelijk veel van uw vragen wegnemen.

Mogelijkheid reizen met het Openbaar Vervoer

Graag willen we u ook informeren over de mogelijkheden om te reizen met het openbaar vervoer (OV) als u een lichamelijke beperking heeft (rolstoelers of gebruiker rollator).

Bussen aangepast

De bussen van Qbuzz (lijnbussen en Q-liners) zijn zodanig aangepast dat met hulp van de chauffeur prima is te reizen met het OV. De lijnbussen hebben een luikje dat naar buiten kan worden uitgeklapt. De Q-liners hebben een lift die wordt bediend door de chauffeur. Als u de bus in gaat ziet u recht tegenover u een plek waar u in de rolstoel kunt plaats nemen of de rollator op de rem kunt zetten.

In- en uitstappen

In de afgelopen jaren zijn de meeste bushaltes verhoogt zodat in- en uitstappen veel makkelijker is geworden voor mensen met een lichamelijke beperking. Het is dus beslist niet zo, dat u bijvoorbeeld alleen bij het OV-knooppunt Gieten in of uit kunt stappen.

Reis plannen

Via www.9292.nl kunt u makkelijk uw reis plannen. U kunt ook bellen met 0900-9292. U heeft voor het reizen een ov-chipkaart nodig. Deze kunt u opladen bij bijvoorbeeld de supermarkt of het OV-knooppunt.

Contactgegevens

U kunt ons bereiken via het algemene mailadres wmoraad@aaenhunze.nl. Wilt u liever contact met een van de vertegenwoordigers van de cluster? Onze contactgegevens staan op de pagina over de WMO-raad.