Geldzorgen

Geldzorgen

Als gemeente werken we samen met verschillende partners om onze inwoners te helpen met én het voorkomen van geldzorgen. Wilt u weten bij wie u terecht kan met uw hulpvraag? Dan helpen wij u graag op weg.

Wist je dat ongeveer één op de vijf mensen stress heeft door geldzorgen? Velen onder ons vinden het niet fijn om bezig te zijn met geldzaken. We stellen het uit en proberen er niet over na te denken. In sommige gevallen leidt dit tot financiële problemen. Dit kan grote gevolgen hebben voor jou, jouw leven en het werk. Het SamenDoenTeam kan jou helpen.

Het SamenDoenTeam (SDT) van de gemeente Aa en Hunze werkt samen met Stichting Attenta, Impuls Welzijn, Werkplein Drentsche Aa (WPDA) en de Gemeentelijke Kreditbank (GKB). 

Samen helpen ze mensen met betalingsachterstanden bij hun vaste lasten door mee te denken in oplossingen. Denk aan bijvoorbeeld betalingachterstanden zoals de huurkosten, zorgkosten en energiekosten. 

Inwoners kunnen ook bij het SDT terecht wanner zij geldzorgen hebben. Samen met de inwoner kijken we naar een passende oplossing voor de hulpvraag.

Vanuit het SDT is er ook een samenwerking via het Armoedepact. Hierdoor zijn er contacten met bijvoorbeeld de Voedselbank of Stichting Leergeld.

Klop je aan bij het SDT dan houdt je zelf de regie in handen. Tijdens een adviesgesprek kijken we naar wat jij nodig hebt.

 

zorgenovergeld