Geld & Inkomen

Advies en hulp over rondkomen met weinig geld.

Bijstand

Kunt u gedeeltelijk of volledig niet werken? Dan krijgt u een bijstandsuitkering van de gemeente. In de gemeente Aa en Hunze is Werkplein Drentsche Aa de organisatie voor het verstrekken van de WWB uitkeringen en de begeleiding naar werk. Ook voeren zij opdracht van de gemeente diverse regelingen uit voor minima, de bijzondere bijstand en de zak- en kleedgelduitkering.

Hulp bij schulden

Heeft u schulden bij één of meerder instanties of banken? Dit kan voor u een groot probleem zijn. Naast de zorgen die u erover kunt hebben, kan het u ook belemmeren in het dagelijkse reilen en zeilen. Voor advies kunt u terecht bij het Sociaal team Aa en Hunze.

Yvar de BoerDoor het missen van overzicht en zaken op zijn beloop te laten, heeft hij schulden opgebouwd. De GGD maakt zich zorgen en ik mag erop af.

Lees het voorbeeld uit de dagelijkse praktijk van Yvar, medewerker Sociaal team Aa en Hunze.

Meedoen

Lukt het u niet om uw kind mee te kunnen laten doen aan activiteiten van bijvoorbeeld school, of lid te maken van een vereniging, zoals een sportclub? Voor alle kinderen t/m 18 jaar in het basis en voortgezet onderwijs in de gemeente Aa en Hunze is er een meedoenpremie. Voor advies hierover kunt u terecht bij het Sociaal team Aa en Hunze.

Laag inkomen

Collectieve zorgverzekering

De gemeente Aa en Hunze heeft speciaal voor mensen met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering. De gemeente betaalt een deel van de premie en uw eigen risico is helemaal meeverzekerd. Alle zorgkosten die uw verzekering dekt, worden door de verzekeraar betaald. U krijgt geen nota’s meer voor uw eigen risico. De pakketten zijn uitgebreider dan bij andere verzekeringen. Voor advies hierover kunt u terecht bij het Werkplein Drentsche Aa.