Whatsapp-groepen

Overal in Nederland maken steeds meer burgers gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Buurtbewoners kunnen elkaar namelijk via WhatsApp attent maken op zaken die spelen in de buurt.

Ze kunnen samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie. Ook vanuit sociaal oogpunt heeft een whatsappgroep meerwaarde. De gemeente Aa en Hunze en de politie juichen het initiatief van een WhatsApp-groep van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk.

Heeft uw buurt al een WhatsApp-groep?

Check dit op de kaart. De kaart kunt u zien op: http://wabp.nl/. U krijgt ook meteen de gegevens om u aan te melden voor een WhatsApp-groep om uw buurt. Staat er op de kaart geen WhatsApp-groep in uw buurt? Dan kunt u er zelf een starten. U kunt zich aanmelden als coördinator voor een WhatsApp-groep in uw buurt.

In Aa en Hunze zijn al meerdere whatsappgroepen actief. Een voorbeeld daarvan is de groep Duurschen in Gieten. Deze groep heeft een informatieboekje opgesteld die zowel door bestaande als nieuwe whatsappgroepen gebruikt kan worden.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de gemeente.