Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Politie

De politie in Aa en Hunze.

De politiezorg in de gemeente Aa en Hunze wordt uitgevoerd door het basisteam Noord-Drenthe en in het bijzonder door de taakgroep gebiedsveiligheid Aa en Hunze, die vanuit het politiebureau in Gieten werkt. De leidinggevende van de taakgroep is Jos Pistorius, inspecteur van de politie.

Wijkagenten

Aa en Hunze heeft drie wijkagenten. Zij zijn werkzaam in de gehele gemeente, maar hebben elk een eigen aandachtsgebied. De wijkagenten zijn bereikbaar via 0900-8844. Via dit nummer kunt u een afspraak maken voor persoonlijk contact met een wijkagent.

Wijkagent Theo Dieterman

Bareveld, Bonnen, Bonnerveen, De Hilte, Gasselte, Gasselterboerveenschemond, Gasselterboerveen, Gasselternijveenschemond, Gasselternijveen, Gieten, Gieterveen, Gieterzandvoort, Nieuwediep, Kostvlies.

Wijkagent Eric Speelman

Anderen, Anloo, Annen, Annerveen, Annerveenschekanaal, Eext, Eexterveen, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Nieuw Annerveen, Oud Annerveen, Schipborg, Spijkerboor, Gasteren.

Wijkagent Louw Koster

Amen, Balloërveld, Balloo, Deurze, Ekehaar, Eldersloo, Eleveld, Geelbroek, Grolloo, Marwijksoord, Nijlande, Nooitgedacht, Papenvoort, Rolde, Schoonloo, Vredenheim.

Jeugdagent

Naast wijkagenten heeft de gemeente Aa en Hunze ook een agent met als aandachtsgebied jeugd: Nathalie Schaaphok. Zij is bereikbaar via 0900-8844.

Aangifte doen

Wilt u aangifte doen? Dat kan op afspraak tijdens onderstaande openingstijden op het politiebureau. Voor het maken van een afspraak belt u 0900-8844.

Voor veel misdrijven kunt u ook via www.politie.nl aangifte doen. Als u klikt op de knop ‘Internetaangifte’, krijgt u de benodigde informatie om aangifte te doen.
Daarnaast zijn er situaties waarin een aangifte bij u thuis wordt opgenomen. Dit heeft te maken met de ernst van het feit of de persoonlijke situatie (bijvoorbeeld slechte mobiliteit). Ook hiervoor moet u een afspraak maken.

Contactgegevens politie

Postadres

Politie Noord-Nederland, Basisteam Noord-Drenthe
Postbus 107
9400 AC Assen

Bezoekadres

Politiebureau Gieten
Eexterweg 33
9461 BB Gieten

Openingstijden

Maandag: 13.00 - 17.00 uur
Dinsdag: 13.00 - 17.00 uur
Woensdag: 9.00 - 13.00 uur
Donderdag: 9.00 - 13.00 uur
Vrijdag gesloten

Als het politiebureau in Gieten gesloten is, kunt u ook terecht bij o.a. de bureaus in Vries, Assen en Roden. Kijk voor de openingstijden op www.politie.nl.