Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Rioolverstopping

Een verstopt huisriool is erg vervelend. In zo’n situatie zijn twee vragen van belang: Waar zit de verstopping en wie lost het probleem op?

Waar zit de verstopping?

Hoe komt u erachter of de verstopping zich bevindt in het eigen deel of in het gemeentelijk deel? U graaft de erfscheidingsput op.

Op www.aaenhunze.nl/rioolaansluiting kunt u de rioolaansluiting van uw perceel downloaden. Staat uw adres er (nog) niet tussen? Bel dan met de gemeente via 14 0592.

Wie lost het probleem op?

Water in het erfscheidingsputje

Als het putje vol water staat kunt u dit melden bij de gemeente door het formulier rioolverstopping of rioolpompstoring melden in te vullen. Na het versturen van het formulier ontvangt u, als u uw e-mailadres opgeeft, een ontvangstbevestiging. Daarnaast wordt u dan per e-mail op de hoogte gehouden van de status van de zaak.

De gemeente zal de verstopping dan verhelpen. Als blijkt dat de verstopping in het gemeentelijk riool veroorzaakt is door onjuist gebruik van het particulier riool, dan zullen de kosten voor rekening van de veroorzaker komen. Laat u werkzaamheden door derden uitvoeren, dan zijn de kosten altijd voor uw eigen rekening.

Geen water in het erfscheidingsputje

Staat er geen water in het putje, dan zit de verstopping in het gedeelte op uw eigen perceel. U kunt de verstopping dan zelf verhelpen of een bedrijf inschakelen.

Ontstoppingsbedrijf inschakelen

Door eerst het erfscheidingsputje te controleren kunt u voorkomen dat u een ontstoppingsbedrijf inschakelt terwijl de reparatiekosten door de gemeente betaald konden worden. Als u echter zonder eerst zelf onderzoek te hebben verricht, op uw kosten al wel een bedrijf heeft ingeschakeld, zal de gemeente uw gemaakte kosten niet meer vergoeden.

Spoed

Gaat het om een melding die met spoed behandeld moet worden? Dan kunt u het beste gebruik maken van onze storingslijn. Het storingsnummer van de gemeente is (0592 – 26 77 33), dat 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar is. De gemeente lost het probleem dan voor u op.