Rioolverstopping

Een verstopt huisriool is erg vervelend. In zo’n situatie zijn twee vragen van belang: Waar zit de verstopping en wie lost het probleem op?

Waar zit de verstopping?

Hoe komt u erachter of de verstopping zich bevindt in het eigen deel of in het gemeentelijk deel? U graaft de erfscheidingsput op.

Op www.aaenhunze.nl/rioolaansluiting kunt u de rioolaansluiting van uw perceel downloaden. Staat uw adres er (nog) niet tussen? Bel dan met de gemeente via 14 0592.

Wie lost het probleem op?

Water in het erfscheidingsputje

Als het putje vol water staat kunt u dit melden bij de gemeente door het formulier Melding Openbare Ruimte in te vullen. Na het versturen van het formulier ontvangt u, als u uw e-mailadres opgeeft, een ontvangstbevestiging. Daarnaast wordt u dan per e-mail op de hoogte gehouden van de status van de zaak.

De gemeente zal de verstopping dan verhelpen. Als blijkt dat de verstopping in het gemeentelijk riool veroorzaakt is door onjuist gebruik van het particulier riool, dan zullen de kosten voor rekening van de veroorzaker komen. Laat u werkzaamheden door derden uitvoeren, dan zijn de kosten altijd voor uw eigen rekening.

Geen water in het erfscheidingsputje

Staat er geen water in het putje, dan zit de verstopping in het gedeelte op uw eigen perceel. U kunt de verstopping dan zelf verhelpen of een bedrijf inschakelen.

Ontstoppingsbedrijf inschakelen

Door eerst het erfscheidingsputje te controleren kunt u voorkomen dat u een ontstoppingsbedrijf inschakelt terwijl de reparatiekosten door de gemeente betaald konden worden. Als u echter zonder eerst zelf onderzoek te hebben verricht, op uw kosten al wel een bedrijf heeft ingeschakeld, zal de gemeente uw gemaakte kosten niet meer vergoeden.

Spoed

Gaat het om een melding die met spoed behandeld moet worden? Dan kunt u het beste gebruik maken van onze storingslijn. Het storingsnummer van de gemeente is (0592 – 26 77 33), dat 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar is. De gemeente lost het probleem dan voor u op.