Overhoeken

Het college van burgemeester en wethouders zet actief in op de verkoop van overhoeken. Deze actieve verkoop zal de komende jaren per dorp worden uitgezet met behulp van inventarisatiekaarten.

Het betreft een globale inventarisatie met te verkopen gronden. De situatie bij u ter plekke, bijvoorbeeld de aanwezigheid van een gastransportleiding of openbare verlichting, kan aanleiding geven om tot gewijzigde inzichten te komen.

Inventarisatiekaarten

De verkoop wordt per dorp uitgezet met behulp van een inventarisatiekaart. Op deze kaart ziet u een globale inventarisatie met te verkopen gronden. Op de inventarisatiekaarten is met groen en oranje aangegeven welke gronden de gemeente in principe wil verkopen en behouden.

Anderen

Anloo

Annerveenschekanaal

Eext

Eexterveen

Eexterveenschekanaal

Eexterzandvoort

Gasselternijveen

Gasselternijveenschemond

Gasteren

Gieterveen

Grolloo

Nieuw-Annerveen

Nieuwediep

Oud-Annerveen

Schoonloo

Spijkerboor

Voorwaarden en verkoopprijs

Op de verkoop van een overhoek zijn de Algemene verkoopvoorwaarden (pdf, 218 kB) van de gemeente Aa en Hunze van toepassing. De verkoopprijs van een overhoek bedraagt € 40,-/m2  v.o.n., dus inclusief kadastrale kosten, notariskosten en overdrachtsbelasting.

Verzoek indienen

Bent u woningbezitter en wilt u een overhoek dat grenst aan uw woning van de gemeente kopen? U dient dan een verzoek in door het formulier overhoek kopen, verzoek indienen in te vullen en op te sturen.