Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Kavels Eext

- Verkoopprijs is € 25.000,- excl. btw en k.k.
- Kavels vanaf 258 m²
- Alle kavels zijn verkocht of in reservering!
- Geschikt voor starterswoningen

Eext

In Eext Noord Oost is een groepje starters op zoek naar een medebouwer voor de bouw van een halfvrijstaande woning.

De groep starters is reeds een gezamenlijk bouwplan overeengekomen, er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend en er is reeds een aannemer gevonden die de bouw uitvoert. De bedoeling is om op korte termijn te starten met de bouw.

Er is een kavel, geschikt voor een half vrijstaande woning vrij gekomen. Dit betreft kavel 3. De prijs voor deze kavel bedraagt € 25.000,- excl. btw en k.k.

Er wordt daarom gezocht naar een medebouwer die:

  • Een starter is op de woningmarkt.
  • Deel wil nemen aan het reeds bestaande bouwplan en zich verbindt aan de reeds gekozen aannemer. Er zijn nog wel opties om te wijzigen, zoals (bij)keuken, garage.
  • Aan kan tonen dat op korte termijn en tegelijk met de andere starters de grond kan worden aangekocht en een aanneemovereenkomst kan worden getekend. In overleg met de gemeente en de groep starters dient nader te worden overeengekomen wat de datum van aktepassering is.

Ben jij die medebouwer die zij zoeken?

Meld je dan uiterlijk vrijdag 8 november 2019 aan bij de gemeente door een mail te sturen naar Marlies de Roo via mderoo@aaenhunze.nl. Zij zal u t.z.t. in contact brengen met uw medebouwers. Voor meer informatie is Marlies bereikbaar via telefoon (0592) 26 78 16. Bij meerdere belangstellenden wordt de kavel door middel van loting uitgegeven en toegewezen. Na de sluiting van de aanmeldperiode zal de loting zo snel mogelijk plaatsvinden.

Eext

Eext is een prachtig karakteristiek brinkdorp in de provincie Drenthe. Het dorp heeft zeven brinken, een oud kerkje en mooie historische boerderijen. Eext heeft ongeveer 1500 inwoners. De leefbaarheid in Eext is goed. Er is een dorpswinkel, een basisschool, een dorpshuis, een dorpscafé, een dorpsmuseum, verschillende restaurants en uitstekende woonmogelijkheden, zowel voor jong als oud. Eext is bijzonder actief. Met ruim 30 verenigingen, vele vrijwilligers en meerdere evenementen is er in Eext altijd iets te beleven. 

Kosten

De prijs van de kavels is € 25.000,- excl. btw en k.k.

Plattegrond

verkavelingskaart Eext

Kavelnummer Oppervlakte* Status
1 264 m² In reservering
2 264 m² In reservering
3 264 m² In reservering
4 264 m² In reservering
5 258 m² In reservering
6 295 m² In reservering
7 283 m² Verkocht
8 263 m² Verkocht

* De oppervlakte van de kavels is een indicatie. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend

Hoe financier ik de bouw van mijn woning?

Voor starters is als aanvulling op een 'normale' hypotheek de Starterslening. Deze lening kan interessant zijn want u betaalt de eerste drie jaar geen rente en aflossing. Wil je hier meer informatie over. Kijk dan op de pagina over de starterslening.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlies de Roo van de afdeling Ruimte via mderoo@aaenhunze.nl of (0592) 267816.