Kavels en nieuwbouw

Kavels in Nooitgedacht, Eext, Gasselte, Gasselternijveen en Gieterveen.

Korting op kavelprijs bij energieneutraal bouwen

Inwoners in de gemeente Aa en Hunze die een kavel van de gemeente kopen en daarop een energieneutrale woning bouwen kunnen korting krijgen. De korting is 10% van de kavelprijs (met een maximum van € 5.000,-). Om in aanmerking te komen voor de korting moet de woning een EPC-waarde van 0 hebben. Dit betekent dat de woning ongeveer even veel opwekt als verbruikt. Neem voor meer informatie over de korting op de kavelprijs contact op met Bienke Venema via bvenema@aaenhunze.nl.

NooitgedachtNooitgedacht bijzonder thuis in de natuur

In de groene woonwijk Nooitgedacht heeft de gemeente Aa en Hunze verschillende mogelijkheden om te wonen. Van jong tot oud, van kavels tot koopwoningen in verschillende prijsklassen. Iedereen kan er terecht. De wijk ligt dichtbij Assen en aan de N33

bij Rolde. De woonwijk beschikt over prachtige natuur met bos, twee vijvers, een kinderboerderij en een speeltuin.

Eext

In het uitbreidingsplan Eext Noord Oost (naast Vesselkampen 9) zijn nog vier kavels beschikbaar! De kavels zijn geschikt voor starters die graag hun eigen twee-onder-een-kapwoning willen bouwen. Er zijn in totaal acht kavels, vier kavels zijn in optie.

Gasselte

In het dorp Gasselte heeft Brands Bouwontwikkeling BV een voormalige camping herontwikkeld tot woningbouw locatie. Het plan is gelegen grenzend aan het natuurgebied Het Drouwenerzand. U loopt vanuit uw tuin zo dit natuurgebied in. De kavels die Brands hier te koop aanbiedt zijn kavels voor vrijstaande woningen. De kavel grootte varieert vanaf 622 m². tot ca. 9400 m². 

Gasselternijveen

Dwarsplaatsen

In een kleinschalig uitbreidingsplan, met slechts 14 woningen, was nog 1 kavel beschikbaar. Deze kavel is momenteel in reservering genomen (oppervlakte van 588 m² voor de bouw van een vrijstaande woning: kavel 15: 588 m² voor € 71.148,- inclusief BTW en exclusief kosten koper). Dit nieuwe plan in Gasselternijveen is ruim en vrij opgezet. Aan de rand van het uitbreidingsplan ligt een fraai natuurgebied met fietspaden, bos en een vijver. 

Dwarsplaatsen-Zuid

In het dorp Gasselternijveen heeft Brands Bouwontwikkeling BV 40 kavels gerealiseerd. Kavels voor vrijstaande woningen, kavels voor twee-onder-een-kapwoningen en kavels voor rijwoningen. De infrastructuur is gereed. Enkele kavels zijn reeds verkocht. De kavels zijn gelegen aan de rand van het dorp met een landelijk uitzicht, doch dicht bij de voorzieningen die het dorp Gasselternijveen te bieden heeft.

Gieterveen

Midden in het dorp Gieterveen, op de hoek van de Meertensweg en de Broek (voormalige Samenwerkingsschool Oostermoer), zijn zes kavels voor woningbouw beschikbaar! De woningen kunnen worden gerealiseerd in particulier opdrachtgeverschap of in projectmatige vorm.