Warmtescan

In een oogopslag zien waar de warmte weglekt uit uw huis? Laat een warmtefoto of warmtescan maken! Handig om energie te besparen.

De scan geeft aan waar en of u warmte verliest uit uw woning. Hierdoor krijgt u o.a. zicht op ontbrekende isolatie, natte of uitgezakte isolatie, koudebruggen en kieren, naden en gaten. 

De warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera. Voor een goed warmtebeeld moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur.  Samen met de adviseur maakt u een afspraak waarop de omstandigheden goed zijn voor een optimale warmtescan.

U komt in aanmerking de warmtescan als:

  • U uw eigen woning bewoont in de gemeente Aa en Hunze.
  • Uw woning voor 1995 is gebouwd.
  • U voor deze woning niet eerder een energie advies of warmtescan heeft laten uitvoeren.
  • Uw woning geen onderdeel uitmaakt van een VVE*.

* Woont u in een VVE, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de gemeente Aa en Hunze.

Kortingsbon aanvragen

U kunt voor de warmtescan een kortingsbon krijgen van € 250,-. Heeft u een woning van gemiddelde grootte dan dekt deze bon de uitvoering van de volledige scan. Deze bon kunt u aanvragen via het formulier Kortingsbon warmtescans aanvragen.

Met de kortingsbon heeft u recht op een rapport met de warmtebeelden, een persoonlijke toelichting en advies bij de aanvragen voor subsidie, duurzaamheidslening en vrijblijvende offertes.

Wat vragen wij van u?

In ruil voor deze aanbieding vragen wij dat u serieus geïnteresseerd bent in het uitvoeren van isolerende maatregelen, en dat u wilt meewerken aan gemeentelijke onderzoeksvragen. Houd er rekening mee dat voor een goed resultaat van de scan de omgevingsfactoren goed moeten zijn en het voor kan komen dat door veranderende weersomstandigheden de afspraak verplaatst moet worden. De adviseur houdt u hierover op de hoogte.

Energieadviseurs

Als u de kortingsbon ontvangen heeft, maakt u een keuze uit onderstaande energieadviseurs.

U kunt meer informatie over de adviseurs vinden op hun websites of door hen te bellen. Alle adviseurs voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemeente. De uiteindelijke verkoopprijs kan wel enigzins verschillen.

Keuze gemaakt?

Heeft u uw keuze gemaakt? Meld dat dan telefonisch of via de mail aan het bedrijf van uw keuze. Vanaf dat moment neemt de energieadviseur u al het werk uit handen! U levert de bon in tijdens het eerste persoonlijke contact.