Energieadvies

Heeft u een eigen woning, die voor 1995 gebouwd is? Dan biedt de gemeente een gratis energieadvies aan. Wat kunt u doen om energie te besparen? Wat kost dat en hoe lang duurt het voordat dat terugverdiend is?

U komt in aanmerking voor het advies als:

 • U uw eigen woning bewoont in de gemeente Aa en Hunze.
 • Uw woning voor 1995 is gebouwd.
 • U voor deze woning niet eerder een energieonderzoek heeft laten uitvoeren.
 • Uw woning geen onderdeel uitmaakt van een VVE*.

* Woont u in een VVE, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de gemeente Aa en Hunze.

Kortingsbon aanvragen

U kunt voor het energieadvies een kortingsbon krijgen. Deze bon kunt u aanvragen via het formulier Kortingsbon energieadvies aanvragen.

Met de kortingsbon heeft u recht op een rapport met het energie(label)onderzoek (maatwerkadvies), een persoonlijke toelichting en hulp bij de aanvragen voor subsidie, duurzaamheidslening en vrijblijvende offertes.

Wat vragen wij van u?

In ruil voor deze aanbieding vragen wij dat u serieus geïnteresseerd bent in energiebesparing, dat u inzicht biedt in uw energieverbruik (jaarrekening) en dat u wilt meewerken aan gemeentelijke onderzoeksvragen. Houd er rekening mee dat het energieonderzoek en de persoonlijke toelichting overdag wat tijd kosten.

Energieadviseurs

Als u de kortingsbon ontvangen heeft, maakt u een keuze uit onderstaande energieadviseurs.

 • Zuinig Wonen (0592) 76 70 03
  Om het doel van een lage energierekening te bereiken kan ZuinigWonen voor u uitzoeken wat de beste mogelijkheden zijn voor uw woning. ZuinigWonen is daarbij onafhankelijk in haar adviezen en kan u begeleiden bij het hele traject van uw woning energiezuiniger te maken. Tevens is ZuinigWonen op de hoogte van alle financiële regelingen, zoals subsidies en duurzaamheidsleningen.
 • Invent (0593) 54 10 45  
  Praktijkgericht energie-advies op maat gemaakt voor UW woning naar aantoonbare energiebesparing. Eenvoudig, voor iedereen te begrijpen en simpel uitvoerbaar: Invent!
 • Bureau Noordeloos (050) 312 44 45
  Teken- en adviesbureau Noordeloos denkt met u mee in duurzaam wonen.
 • Energiekeurplus 06 41 35 24 44  
  Energiekeurplus is een onafhankelijk specialist in energiebesparing, thermografie (level 2) & Blowerdoor. Verder voorzien wij woningen en bedrijven van een energielabel of maatwerkadvies.
 • Ecocert (050) 205 31 13
  Ecocert geeft onafhankelijk en pragmatisch advies speciaal toegespitst op uw woning, uw situatie en uw budget. Van energielabel  en energieadvies tot en met het begeleiden bij de uitvoer bent u bij Ecocert aan het juiste adres.

U kunt meer informatie over de adviseurs vinden op hun websites of door hen te bellen. Alle adviseurs voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemeente. De uiteindelijke verkoopprijs kan wel enigzins verschillen.

Keuze gemaakt?

Heeft u uw keuze gemaakt? Meld dat dan telefonisch of via de mail aan het bedrijf van uw keuze. Vanaf dat moment neemt de energieadviseur u al het werk uit handen! U levert de bon in tijdens het eerste persoonlijke contact.