Duurzaamheid

Energieadvies, korting bij energieneutraal bouwen, zonnelening en het energieloket.

Energieadvies voor uw woning

Heeft u een eigen woning, die voor 1995 gebouwd is? Dan biedt de gemeente een gratis energieadvies aan. Wat kunt u doen om energie te besparen? Wat kost dat en hoe lang duurt het voordat dat terugverdiend is?

Warmtescan voor uw woning

In een oogopslag zien waar de warmte weglekt uit jouw huis? Laat een warmtefoto of warmtescan maken! Handig om energie te besparen. De scan geeft aan waar en of u warmte verliest uit uw woning. Hierdoor krijgt u o.a. zicht op ontbrekende isolatie, natte of uitgezakte isolatie, koudebruggen en kieren, naden en gaten. 

Subsidie voor aanpassingen

Heeft u zelf geen geld om de aanpassingen te doen? Hier zijn subsidies voor en u kunt goedkoop geld lenen:

Korting bij energieneutraal bouwen

De gemeente wil energieneutraal bouwen bevorderen. Koopt u, als particulier, grond van de gemeente en bouwt u hierop een energieneutrale woning? Dan krijgt u 10 procent korting op de grondprijs, met een maximum van € 5.000,-. Neem voor meer informatie contact op met Martijn van der Glas, adviseur duurzaamheid, van de afdeling Ruimte via e-mail MvdGlas@aaenhunze.nl.

Drents Energie Loket

Ga naar www.drentsenergieloket.nl voor meer informatie over het verbeteren van uw woning en financiële hulpmiddelen.

Subsidie Global Goals

Global Goals Aa en HunzeHeeft u een initiatief dat bijdraagt aan de Global Goals? Bijvoorbeeld doel 7: "Betaalbare en duurzame energie". Gaat u met een bijzondere activiteit geld inzamelen voor een duurzaam doel in een ontwikkelingsland? Misschien komt u in aanmerking voor een gemeentelijke bijdrage in het kader van The Global Goals.