Duurzaamheid

Energieadvies, korting bij energieneutraal bouwen, zonnelening en het energieloket.

Energieadvies voor uw woning

Heeft u een eigen woning, die voor 1995 gebouwd is? Dan biedt de gemeente een gratis energieadvies aan. Wat kunt u doen om energie te besparen? Wat kost dat en hoe lang duurt het voordat dat terugverdiend is?

Meer informatie over het energieadvies en het aavragen hiervan kan via e-mail energieadvies@aaenhunze.nl.

Heeft u zelf geen geld om de aanpassingen te doen? Hier zijn subsidies voor en u kunt goedkoop geld lenen:

Korting bij energieneutraal bouwen

De gemeente wil energieneutraal bouwen bevorderen. Koopt u, als particulier, grond van de gemeente en bouwt u hierop een energieneutrale woning? Dan krijgt u 10 procent korting op de grondprijs, met een maximum van € 5.000,-. Neem voor meer informatie contact op met Bienke Venema, adviseur duurzaamheid, van de afdeling Ruimte via e-mail bvenema@aaenhunze.nl of telefoonnummer (0592) 48 23 03.

Zonnelening voor particulieren

Voor het jaar 2017 is er door de gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe opnieuw budget voor de regeling Zonnelening beschikbaar gesteld. Dit is bedoeld om het opwekken van zonneenergie te stimuleren. U kunt uw aanvraag voor een zonnelening vanaf maandag 13 maart 2017 indienen. Meer informatie over de regeling en hoe u een zonnelening kunt aanvragen vindt u op www.snn.eu/zonnelening. U kunt ook contact opnemen met de helpdesk van SNN via telefoonnummer (050) 522 49 24. De uitvoering van de regeling is, net als voorgaande jaren, ondergebracht bij het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN).

Drents Energie Loket

Ga naar www.drentsenergieloket.nl voor meer informatie over het verbeteren van uw woning en financiële hulpmiddelen.

Subsidie Global Goals

Global Goals Aa en HunzeHeeft u een initiatief dat bijdraagt aan de Global Goals? Bijvoorbeeld doel 7: "Betaalbare en duurzame energie". Gaat u met een bijzondere activiteit geld inzamelen voor een duurzaam doel in een ontwikkelingsland? Misschien komt u in aanmerking voor een gemeentelijke bijdrage in het kader van The Global Goals.