Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Duurzaamheid

Een laadpaal bij u in de buurt voor uw elektrische auto? Dat kan!

De provincies Groningen en Drenthe willen het vervoer groener en slimmer maken. Elektrische auto's dragen daaraan bij. Voldoende openbare laadpalen stimuleren elektrisch rijden. Door het plaatsen van 1000 openbare laadpalen in Groningen en Drenthe met 100% Nederlandse, groene stroom dragen we bij aan een snelle omslag naar elektrisch rijden en duurzame energie. We willen hiermee minder uitstoot van CO2 en fijnstof en minder geluidsoverlast van autoverkeer realiseren. Innovatief in dit project is dat e-rijders een eigen, lokale energieleverancier kunnen kiezen. Kijk op de pagina van laadpalen aanvragen om te zien wat de voorwaarden zijn.

Energiebesparing Particulieren

Vanaf 1 februari 2019 heeft de gemeente Aa en Hunze een nieuwe subsidieregeling: Energiebesparing Particulieren. Het subsidieplafond hiervoor is op 14 juni 2019 bereikt. Nieuwe aanvragen voor isolerende maatregelen komen daardoor niet meer in aanmerking voor subsidie. Hieronder vindt u meer informatie over subsidies en leningen met een aantrekkelijke rente.

Subsidie voor aanpassingen

Heeft u zelf geen geld om de aanpassingen te doen? Hier zijn subsidies voor en u kunt goedkoop geld lenen:

Drents Energie Loket

Ga naar www.drentsenergieloket.nl voor meer informatie over het verbeteren van uw woning en financiële hulpmiddelen.

Subsidie Global Goals

Global Goals Aa en HunzeHeeft u een initiatief dat bijdraagt aan de Global Goals? Bijvoorbeeld doel 7: "Betaalbare en duurzame energie". Gaat u met een bijzondere activiteit geld inzamelen voor een duurzaam doel in een ontwikkelingsland? Misschien komt u in aanmerking voor een gemeentelijke bijdrage in het kader van The Global Goals.