Bladbakken

Bent u benieuwd waar de voor u dichtstbijzijnde bladbak staat? Kijk dan op de kaart.

Spelregels bladbakken

  • De bladbakken worden geplaatst in week 44 en opgehaald in de week voor kerst.
  • Inwoners kunnen blad in de bladbak deponeren (geen tuinafval)
  • De bladbakken worden (indien nodig) één keer per week geleegd.
  • Blad dat in de bermen langs de weg wordt verzameld wordt niet meer apart opgehaald. Dit blad wordt opgeruimd tijdens de bladronde.
  • Bladbakken die geplaatst zijn door inwoners worden, indien goed bereikbaar voor de vrachtwagen, door de gemeente aan het eind van het bladseizoen geleegd.

Afvoer

Na de herfstvakantie begint Alescon met het ruimen van het blad in de bebouwde kom van de gemeente Aa en Hunze. In afwijking van voorgaande wordt zoveel mogelijk het blad geruimd voor de kerstdagen. Het is daarom niet aan te geven wanneer welk dorp wordt geruimd. De volgorde wordt bepaald door de hoeveelheid blad die er op dat moment in de straten ligt en is afhankelijk van de soort en grootte van de bomen.

Alléén het blad in de door de gemeente uitgezette bladbakken worden frequent geleegd! Bladbakken zijn alléén bedoeld voor blad, niet voor tuinafval zoals takken, coniferen en overige gerooide plantenresten! Door het gebruik van bladbakken is het aanbieden van blad in de berm vanaf volgend jaar niet meer toegestaan. Blad dat reeds in de bermen is verzameld wordt niet meer apart opgehaald. Dit wordt opgeruimd tijdens de bladronde.

Wij verwachten het blad inzamelen hiermee een stuk efficiënter uit te kunnen voeren waardoor we allemaal sneller van het blad af zijn.