Fietsoversteek Asserstraat Rolde

Type bekendmaking
verkeersbesluit
Status
melding
Locatie
  • Aa en Hunze
Publicatiedatum
09-10-2017
Einddatum
01-12-2017
Bekendmaking

Beschrijving

In het centrum van Rolde is in 2015 een herinrichtingsplan uitgevoerd. De fietsoversteek in de Asserstraat ter hoogte van de Bosrand en Koningin Wilhelminalaan wordt nu aangepast. Ook wordt bij de Koningin Wilhelminalaan het riool vervangen.

Planning van de werkzaamheden

De werkzaamheden duren, naar verwachting, tot 1 december. Het kan mogelijk iets langer duren, dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het werk wordt uitgevoerd in 3 fasen om zo de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Fase 1

In de week van 9 oktober wordt het bestaande fietspad aan de Asserstraat opgebroken. Fietsers worden dan omgeleid.  De Koningin Wilhelminalaan en de Bosrand zijn in die week voor doorgaand verkeer afgesloten. Maandag 16 oktober starten de nutsbedrijven met het vervangen van de kabels en leidingen. De Asserstraat is in deze periode niet afgesloten voor het verkeer.

Fase 2

Maandag 30 oktober start de aannemer met het aanleggen van de fietsoversteek in de Asserstraat.

De Asserstraat is vanaf dat moment afgesloten voor al het verkeer tot 27 november 2017.

Fase 3

Maandag 30 oktober start de aannemer met het vervangen van het riool in de Koningin Wilhelminalaan. Deze weg is afgesloten voor al het verkeer tot 15 december 2017.

Doorgaand verkeer vanuit Assen wordt omgeleid via de N33. Ook Qbuzz maakt gebruik van de N33 en stopt in Rolde bij de eerste rotonde vanaf de N33.