Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Het afvalbrengstation is open op de reguliere tijden. De Gratis Compostdag gaat niet door. 
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Zwemles

Op dit moment worden er geen zwemlessen gegeven i.v.m. corona. Nader bericht volgt!

Easyswim een nieuw erkend zwemdiploma

Stel je eens voor…
Stel je eens voor dat leren zwemmen écht een feestje is voor kinderen. Dat kinderen tijdens de zwemles veel plezier hebben, hoog betrokken zijn, zich veilig voelen, helemaal zichzelf kunnen zijn en zich in hun eigen tempo ontwikkelen. Dat leren haast vanzelf gaat én lesgevers met plezier en enthousiasme lesgeven.
Aan de basis van de zwemlesmethode van EasySwim ligt de visie dat leren zwemmen voor ieder kind niet alleen leuk en makkelijk móet zijn, maar dat ook kán zijn. Een EasySwim-zwemles is optimaal afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren, zowel vanuit motorisch als vanuit pedagogisch oogpunt. Kortom, een methode waarin het (plezier en de betrokkenheid van het) kind én de lesgevers centraal staan, met als gevolg een optimaal leerproces, maximaal resultaat en vooral een leven lang zwemplezier.

Waarom het EasySwim Diploma?

Het doel van de zwemopleiding is dat kinderen zó zwemvaardig zijn dat enerzijds de veiligheid voldoende gewaarborgd wordt en anderzijds kinderen in staat zijn om urenlang plezier te maken in het water. Bij de EasySwim-methode worden alle keuzes gemaakt op basis van pedagogische en motorische kennis. Het EasySwim Diploma sluit de zwemopleiding dan ook af op een manier die hierbij past.
Binnen het EasySwim zwemdiploma worden zwemveiligheid en plezier uitgedrukt in negen praktijksituaties. In deze praktijksituaties worden alle elementen die voor de juiste zwemvaardigheid nodig zijn gecombineerd. Uw kind wordt hierbij tijdens het diplomafeest niet beoordeeld op techniek. Het afzwemmen is dan ook geen examen. Echter, de opleiding voorafgaand aan het diplomafeest én de praktijksituaties zijn zo ontworpen dat de juiste zwemvaardigheid gewaarborgd wordt. Het diplomazwemmen is hiermee een feestelijke afsluiting zonder kans op falen.

Aanmelden zwemles

Via het online formulier Inschrijven zwemles kunt u uw kind aanmelden voor zwemles. Na aanmelding krijgt u per mail meer informatie over de zwemlessen.

EasySwim zwemles

Uitleg EasySwim zwemles:

EasySwim diploma

Uitleg diploma eisen EasySwim vanaf 1 januari 2018: