Mensen maken Aa en Hunze

2021 is het Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet. Ons land wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door alle mensen voor wie andere mensen helpen de normaalste zaak van de wereld is. Onder het motto ‘Mensen maken Aa en Hunze’ willen wij al deze mensen in het zonnetje zetten én verenigingen een steuntje in de rug geven. Dit doen we samen met Impuls Aa en Hunze en VIP! In Aa en Hunze

 


HeldenSpeld

Ken jij iemand die zich inzet voor anderen tijdens de coronacrisis? Iemand die anderen helpt? Voor anderen zorgt? Iemand die altijd klaar staat voor de vereniging, stichting of andere organisatie? Verras diegene met de Aa en Hunze Heldenspeld. Het kost je niets, maar het is wel heel waardevol! Lees meer.
 

Drenthe bedankt alle vrijwilligers! Ook jou… omdat jij er toe doet!

De gezamenlijke Drentse vrijwilligerssteunpunten lanceerden het filmpje Mensen maken Drenthe. De kern van de film is: Zonder vrijwillige inzet zijn we nergens.

Vrijwilligers maken Drenthe en daar willen we jullie heel hartelijk voor bedanken. “Zoveel mensen die zich vrijwillig inzetten: dat verdient waardering”, vindt ook Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning.

Al jaren vinden de coördinatoren van de steunpunten elkaar in een provinciaal overleg. Deze overleggen zijn onverminderd inspirerend en zeer functioneel. Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar vrijwillige inzet onder de noemer Mensen maken Nederland. Een mooie gelegenheid om provinciaal de krachten te bundelen en de Drentse inzet in een filmpje te laten zien. 

Een korte film waaraan door alle 12 gemeenten is meegewerkt door inzet van vrijwilligers en het beschikbaar stellen van locaties. Een filmpje waarin de diversiteit van zowel de vrijwilligers en van het vrijwilligerswerk getoond wordt. Deze film met de titel “Mensen maken Drenthe” wordt met een diepe buiging opgedragen aan alle Drentenaren die zich al jaren belangeloos en met hart en ziel inspannen voor onze eigen provincie.

Bekijk hieronder de video.

afbeelding mensen maken video

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra over Aa en Hunze helden

Uitleg over helden en heldenspeld

AW helden