Kindpakket

Het kindpakket

Het kindpakket is één formulier voor het aanvragen van een bijdrage voor kleding, school(reisjes), verjaardagen, sport en cultuur.

Het Kindpakket is gevormd in samenwerking met het Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job, Nationaalfonds Kinderhulp en Stichting Leergeld. Vroeger deden ouders apart een aanvraag bij ieder fonds. En was vaak niet duidelijk waar ze voor in aanmerking kwamen. Gemeente Aa en Hunze wil graag dat ieder kind mee kan doen en hoopt dit met het Kindpakket een stukje makkelijker te maken. Eén aanvraag, één formulier, je regelt het zo!

Voorwaarden

Voor een aanvraag van het Kindpakket mag uw inkomen niet hoger zijn dan 130% van de bijstandsnorm. Dat is voor een gezin € 1.758,22*. En voor een alleenstaande ouder € 1.230,75. Deze bedragen gelden van 1 juli t/m 31 december 2018. Om te kijken welke bijstandsnorm voor u van toepassing is, kunt u gaan naar https://www.st-ab.nl/bijstandsnorm.htm.

U heeft niet automatisch recht op alle onderdelen uit het Kindpakket. Per gezin wordt beoordeeld waar echt behoefte aan is.

Aanvraag

Een ouder of ouders met een minimuminkomen kunnen een aanvraag voor hun kind(eren) doen.

U kunt een papieren aanvraagformulier aanvragen door te bellen met de coördinator van het Kindpakket Aa en Hunze via (06) 30 63 59 97.

Wat gebeurt er na het invullen van het formulier?

Na het invullen van het formulier komt de aanvraag bij Stichting Leergeld terecht. Zij nemen contact met u op en maken een afspraak om langs te komen bij u thuis. Tijdens deze afspraak wordt de aanvraag doorgenomen en wordt samen gekeken wat u kunt ontvangen.

De aanvraag geldt voor 1 kalenderjaar (januari – december). Daarna mag u weer een nieuwe aanvraag doen via het formulier.

Meedoen regeling

Een aantal regelingen wordt niet via het kindpakket aangeboden. Dit zijn de Meedoenpremie voor schoolgaande kinderen en het PC-project. Deze regelingen kunt u aanvragen via het Werkplein Drentsche Aa. Let op! Hiervoor gelden andere voorwaarden dan het kindpakket.