Kidsteam Aa en Hunze

Kidsteam Aa en Hunze

Kidsteam Aa en Hunze

‘Arme kinderen’ krijgen kledingcheque ter waarde van 100 euro van gemeente Aa en Hunze

Zo’n driehonderd kinderen uit gezinnen met een laag inkomen krijgen van de gemeente Aa en Hunze eenmalig een ‘kledingcheque’ van 100 euro. Daarmee kunnen de ouders nieuwe kleding en schoenen voor ze kopen. Een basisbehoefte zoals goede kleding is vaak niet vanzelfsprekend voor mensen met een laag inkomen. Daar wil het college graag wat aan doen. Een groot deel van de gezinnen ontvangt de cheque automatisch, het overige deel moet zich aanmelden via een formulier op de website.

Geen vanzelfsprekendheid

Het college vindt het belangrijk dat alle kinderen in de gemeente Aa en Hunze kunnen meedoen. Uit een recente publicatie van de Kinderombudsman (Alle kinderen kansrijk, 5 december 2017) blijkt dat kinderen die opgroeien in armoede op alle vlakken in hun leven worden beperkt. “Basis zaken als een verwarmd huis, gezonde voeding en nieuwe kleding is geen vanzelfsprekendheid”, zegt wethouder Harry Dijkstra. “Met de kledingcheque willen we deze kinderen tegemoet komen en sociale uitsluiting voorkomen. Voor de lange termijn gaan we samen met de gezinnen werken aan maatwerk oplossingen”.

Extra geld voor het bestrijden van armoede

De gemeente Aa en Hunze heeft afgelopen jaar extra geld gekregen van het Kabinet, de zogenoemde ‘Klijnsma-gelden’. Dit geld wordt door de gemeente besteed aan het verminderen van armoede onder kinderen. Dit doet zij onder de noemer ‘Kansen voor alle kinderen’.

Automatisch of zelf aanvragen

Gezinnen met kinderen die via Werkplein Drentsche Aa (WPDA) in beeld zijn krijgen de kledingcheque(s) automatisch toegestuurd. Het gaat om een waardebon ter waarde van €100,- per kind tot 18 jaar. Inwoners zonder uitkering maar met een laag inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen de cheque zelf aanvragen via het online formulier op onze website. Dat is mogelijk tot en met 31 januari 2018. Voor vragen over het invullen van dit formulier kunt u contact opnemen met dhr. Poelman via 0592 26 65 93.

Het Kidsteam Aa en Hunze zoekt leden!

Elk kind moet mee kunnen op schoolreis. Elk kind heeft recht op een leuke verjaardag met cadeautjes. En elk kind moet lid kunnen worden van een sportvereniging. Of muziekles kunnen volgen. Helaas is dat niet zo. Niet elke ouder kan de kosten hiervoor betalen. De gemeente Aa en Hunze vindt dat elk kind mee moet kunnen doen. We hebben hiervoor regelingen en middelen beschikbaar. Om iedereen binnen de gemeente hiervan op de hoogte te brengen, gaat binnenkort het Kidsteam op pad!

Het Kidsteam: vloggen en veel meer!

De actie van de gemeente Aa en Hunze – met het Kidsteam in de hoofdrol – maakt deel uit van de landelijke campagne ‘Kansen voor alle kinderen’. De kinderen van het Kidsteam gaan regelmatig langs bij leuke evenementen in Aa en Hunze om over ‘Kansen voor alle kinderen’ te vertellen. Ze delen bijvoorbeeld flyers uit of ze vloggen. Ze vertellen hoe kinderen en ouders ervoor kunnen zorgen dat elk kind mee kan doen. De leden van het Kidsteam mogen ook meedenken en praten over activiteiten en acties. En in ruil voor hun inzet krijgen alle kids van het team een cursus vloggen!

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiaste kinderen uit onze gemeente die in groep 7 of 8 van de basisschool of de eerste klas van de middelbare school zitten. Enthousiaste kinderen die het belangrijk vinden dat alle kinderen meedoen en gelijke kansen hebben. Is het Kidsteam iets voor jouw kind? Aanmelden kan met het aanmeldformulier.